Antena 3 CNN Politică Liderii de filiale PSD nu se vor mai califica automat candidaţi pentru CJ sau primăriile marilor oraşe

Liderii de filiale PSD nu se vor mai califica automat candidaţi pentru CJ sau primăriile marilor oraşe

Liderii de filiale PSD nu se vor mai califica automat candidaţi pentru CJ sau primăriile marilor oraşe
Sursa foto: Liviu Dragnea
15 Apr 2010   •   16:21

Social-democraţii se pregătesc deja pentru alegerile locale din 2012. Potrivit secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, accentul se va pune pe recuperarea Ardealului unde, la ultimele alegeri "nu s-a dat importanţă desemnării unor candidaţi serioşi" pentru principalele oraşe. Pentru identificarea lor, PSD va efectua, până la finalul anului, o "cercetare sociologică profesionistă", în urma căreia vor fi desemnaţi candidaţii pentru municipiile şi oraşele din întreaga ţară, dar mai ales din Transilvania.
"Alegerile locale sunt cel mai important obiectiv al PSD, cu accent foarte mare pe Ardeal. Una din principalele probleme pe care le-a avut PSD în tot Ardealul este că nu s-a dat o importanţă firească, mare, desemnării unor candidaţi serioşi pentru municipiile - reşedinţă de judeţ. De asemenea, acum că preşedinţii consiliilor judeţene se aleg uninominal, şi desemnarea acestor candidaţi trebuie tratată serios. Pentru Ardeal, în general, primarii pentru municipiile - reşedinţă de judeţ şi pentru oraşe, precum şi candidaţii pentru consiliile judeţene, vor fi aleşi după cercetări sociologice profesioniste", a arătat Liviu Dragnea.
Viitorii candidaţi care vor fi angrenaţi în cursa pentru scaunele de edil ale municipiilor reşedinţă de judeţ nu vor mai fi desemnaţi neapărat din rândurile preşedinţilor de filiale, ci din a celora care vor avea potenţial de a aduce voturi, lucru care va fi aflat în urma finalizării cercetării sociologice.
"Eu vreau să propun să acceptăm toţi în partid principiul ăsta - că funcţia în partid nu te califică automat pentru candidatură cu şanse la Primărie sau Consiliul Judeţean. Nu este obligatoriu ca acela care este lider de organizaţie să fie candidat la funcţii, pentru că principala noastră preocupare este nu bătălia în interiorul partidului, să fiu candidat, ci şansele de a câştiga funcţia respectivă. Cei care vor fi candidaţi sunt cei care, atunci când vom face noi radiografia sociologică, sunt cel mai bine plasaţi din perspectiva a ce putem noi oferi", a spus Dragnea.
Această cercetare sociologică va începe în perioada imediat următoare, în toată ţara, şi va fi gata până la finalul acestui an sau începutul anului 2011, astfel încât în primăvara anului viitor să fie deja desemnaţi candidaţii pentru principalele oraşe şi să se înceapă "activităţile de precampanie", a mai spus Dragnea.
"Eu nu cred că există localităţi asumate sau care sunt, prin definiţie, ale unuia sau altuia. Există potenţial pentru fiecare partid. Singura condiţie care trebuie îndeplinită este ca un partid şi un candidat care vrea să câştige alegerile într-o localitate să înţeleagă bine care sunt dorinţele cetăţenilor, care sunt problemele şi să aibă capacitatea să le transmită şi să le facă cunoscute", a declarat Dragnea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close