Antena 3 CNN Politică Liderul AUR, George Simion, a supărat Ambasada Rusiei. Ce a putut să spună despre ruși

Liderul AUR, George Simion, a supărat Ambasada Rusiei. Ce a putut să spună despre ruși

Ambasada Rusiei a reacţionat, vineri, după ce George Simion a afirmat că ruşii „sunt un popor civilizat mai târziu” sau că „nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”. Reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Bucureşti au afirmat că „este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului”.

Liderul AUR, George Simion, a supărat Ambasada Rusiei. Ce a putut să spună despre ruși
de Dan Gabor    |    11 Dec 2020   •   16:30

„Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declaraţiile private provocatoare şi opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu ştiu ce este cultura politică. Rusia urmăreşte, în mod consecvent, strategia de neingerinţă în afacerile interne ale altor ţări şi îşi demonstrează disponibilitatea de a menţine o relaţie bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la Bucureşti”, într-o reacţie pentru ziarul Libertatea.

„Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului menţionat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relaţiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice şi faptele istorice incontestabile.

George Simion a afirmat într-un interviu pentru Libertatea că România trebuie „să se lupte” cu Moscova şi că poporul rus este „un popor civilizat mai târziu”. „Trebuie să condiţionăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acţiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo.

Trebuie să fim implicaţi economic, chiar dacă asta va atrage o opoziţie din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, ruşii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus Simion.

 

×
Subiecte în articol: George Simion aur
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close