Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație. Sorin Grindeanu rămâne premier. Până când. Anunțul făcut de Liviu Dragnea

Răsturnare de situație. Sorin Grindeanu rămâne premier. Până când. Anunțul făcut de Liviu Dragnea

Răsturnare de situație. Sorin Grindeanu rămâne premier. Până când. Anunțul făcut de Liviu Dragnea
de S.T.    |    15 Iun 2017   •   17:47

PSD a luat decizia ca luni să se depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, iar miercuri să fie dezbătută și votată, a anunțat liderul PSD Liviu Dragnea. Până atunci, dacă nu demisionează, premierul Sorin Grindeanu rămâne în funcție. 

„Nu ne-am dorit această situație, și eu și majoritatea colegilor am sperat că după decizia de ieri(miercuri- n.red.) a CEX vă înțelege că astea sunt regulile democratice și trebuie să demisioneze. Regret, dar aici am ajuns”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că dacă Grindeanu ar fi dorit să nu se lungească această criză politică generată prin refuzul de a părăsi Palatul Victoria poate s-ar fi ajuns la o soluție amiabilă.

Liviu Dragnea: Mai mulți miniștri voiau oricum să plece din Guvern

„În ultimele două luni majoritatea miniștrilor veneau și la mine și la partid plângându-se că nu reușesc să aibă o comunicare corectă, normală cu premierul, că sunt blocaje administrative pe care trebuie să le rezolve premierul. Am avut mai multe discuții cu premierul și m-a asigurat că se vor regla aceste lucruri, se pare că nu s-a întâmplat”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea: Miniștrii s-au plâns că nu discută cu premierul

„Au fost mai mulți miniștri care de mai mult timp intenționau să plece din guvern din această cauza. Le-am cerut să nu facă asta pentru că am sperat până în ultima clipă ca guvernul să funcționeze(...). Sunt 200 și ceva de măsuri care nu au fost implementate”, a adăugat el.

Liderul PSD a vorbit și despre criticile aduse evaluării făcute.

„Când l-am propus pe Grindeanu, tot atunci am spus că la finalul primului semestru vom face o evaluare a activității guvernamentale. Trebuia să fie preocuparea principală a guvernului să facă această evaluare. Luni seară am avut o întâlnire cu mai mulți colegi cu acest raport pe masa, cu domnul Grindeanu. Nu a prea fost interesat de el”.

Citiți:

Dragnea: Sorin Grindeanu e o unealtă

 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close