x close

Liviu Dragnea, reacție la scrisoarea lui Emmanuel Macron: Total de acord!

05 Mar 2019   •   20:03
Liviu Dragnea, reacție la scrisoarea lui Emmanuel Macron: Total de acord! Foto: Agerpres

Președintele PSD, Liviu Dragnea, vorbește într-o postare pe Facebook despre mesajul trimis de Emmanuel Macron și spune că este de acord cu majoritatea punctelor expuse de președintele francez.

”Am citit mesajul Președintelui Franței, domnul Emmanuel Macron! Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile și principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială și economică.

Președintele Macron propune interzicerea finanțării partidelor politice de către puteri străine. Total de acord! Inclusiv finanțarea indirectă și netransparentă prin campanii de propagandă susținute de organizații paravan.

Total de acord că trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură și violență pe Internet, precum cele pe care le-am văzut în vara anului trecut și pe care încă le vedem și astăzi. Poate că dacă președintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înțelege că ura și violența nu pot face parte din registrul „opiniilor politice”.

Total de acord cu reformarea Spațiului Schengen, care să includă toate statele membre și mai ales România care oferă frontieră sigură către Orientul Mijlociu.

Total de acord cu un tratat de apărare și securitate pan-european, împreună cu NATO – România este deja în al treilea an în care își respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare.

Total de acord cu sancționarea sau chiar interzicerea companiilor care nu își plătesc corect impozitele în statele în care fac profit, care nu respectă normele de mediu și care oferă produse de calitate proastă în statele din estul Europei.

România trebuie să susțină organizarea unei Conferințe pentru Europa! România trebuie să participe activ la acest proiect!” scrie Liviu Dragnea pe Facebook.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati