Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban a scăpat "porumbelul". Cum a ajuns, de fapt, Florin Cîțu să fie propus premier

Ludovic Orban a scăpat "porumbelul". Cum a ajuns, de fapt, Florin Cîțu să fie propus premier

Ludovic Orban a explicat, miercuri seară, la sediul PNL, cum a ajuns Florin Cîțu să fie propus premier din partea liberalilor pentru următorul guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

Ludovic Orban a scăpat "porumbelul". Cum a ajuns, de fapt, Florin Cîțu să fie propus premier
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    09 Dec 2020   •   19:30

"A fost propunerea președintelui, care mi s-a părut foarte interesantă, ca fiecare să scriem separat, fără să vedem unul ce scrie celălalt, propunerea de premier. Și am scris același nume. Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice.

Este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Domnul ministru Cîțu a purtat negocieri extrem de importante cu partenerii europeni. A menținut ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă pentru România", a spus Ludovic Orban.

Prima reacție a lui Florin Cîțu după nominalizarea pentru funcția de prim-ministru

Florin Cîțu a făcut, miercuri seară, la sediul PNL, o prima declarație după ce Biroul Politic Naţional al PNL a decis prin vot ca el să fie propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

"În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal pentru încredere. Pentru mine este o onoare aceastaă nominalizare și, bineînțeles, în perioada următoare obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat și să pornim, pentru că este nevoie de un guvern cât mai repede.

Mulțumesc domnului președinte, mulțumesc colegilor mei și ne vom vedea zilele următoare când vor începe discuțiile pe majoritatea parlamentară", a spus Florin Cîțu.
Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a fost votat de membrii BPN al PNL pentru a fi propunerea formațiunii de premier. A existat o singură abținere.

Florin Cîțu a fost, miercuri seară, la Palatul Cotroceni pentru a purta o discuție cu președintele Klaus Iohannis asta după ce fostul premier Ludovic Orban s-a întâlnit, la rândul său, cu Iohannis.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, miercuri seară, începând cu ora 18.00 în sistem de videoconferinţă, potrivit unui anunţ al partidului. Cu această ocazie, liberalii au validat propunerea de premier în viitorul Guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

Reacția PSD, după propunerea liberalilor de premier

PSD a avut, miercuri seară, o primă reacție, după ce liberalii au decis ca ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, să fie propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru

"Ca să încep cu o glumă, cum ar spune Divertisul, sunt 'sidefat' de ce aud. Cred că domnul Cîțu va fi candidatul de 'era să fie premier a doua oară'. Dânsul nu are cum să fie premier în niciun film. Și să nu uităm că acea candidatură la mișto a fost cu scopul clar știind cât este de antipatizat, a fost propus special pentru a cădea acel Guvern și a merge la anticipate.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close