Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”Nu există niciun conflict. Amânarea moțiunii după soluționarea conflictului este ridicolă”

Ludovic Orban: ”Nu există niciun conflict. Amânarea moțiunii după soluționarea conflictului este ridicolă”

Ludovic Orban în contrazice pe Florin Cîțu și susține că nu există niciun conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, după ce premierul a făcut sesizare la CCR pentru a se constata acest fapt.

Ludovic Orban: ”Nu există niciun conflict. Amânarea moțiunii după soluționarea conflictului este ridicolă”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3    |    15 Sep 2021   •   13:01

Totodată, liderul PNL cataloghează drept ”ridicolă” posibilitatea amânării moțiunii de cenzură până la soluționarea conflictului juridic de natură constituţională.

„Am luat decizia împreună cu președintele Senatului să convocăm Plenul Camerelor Reunite, chiar dacă nu am putut noi stabili ordinea de zi pentru a putea să se citească moțiunea, și ulterior am convocat Birourile Permanente Reunite. Care este conflictul? Nu există niciun conflict, decât că Guvernul este cel afectat de moțiunea de cenzură. Guvernul ce ar vrea? Să decidă CCR dacă să depună moțiune de cenzură împotriva unui Guvern, ea nu mai poate fi dezbătută și votată?

Iar argumentul că se amână moțiunea după soluționarea conflictului juridic de natură constituțională este ridicol, penibil. Nu are nicio legătură procedura moțiunii de cenzură cu inițierea unui pseudo conflict juridic de natură constituțională.”

Anca Dragu îl acuză pe Cîţu că blochează Parlamentul

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, i-a cerut miercuri premierului să vină cu propuneri de noi miniştri şi a spus că va sesiza CCR pentru un conflict juridic, acuzandu-l pe Florin Cîţu că blochează Parlamentul.

În plus, şefa Senatului a spus că vrea ca lista cu noii miniştri să fie validată în Parlament.

Dragu a mai spus că a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

"Am trimis punctul de vedere către CCR cu privire la cererea premierului prin care solicită constatarea unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. În acest punct de vedere, semnat de mine, în calitate de preşedinte al Senatului, arăt că nu se constituie motive pentru un astfel de conflict.

Este, de fapt, un conflict de natură politică, pe care Guvernul îl doreşte transformat în unul de natură constituţională. 

Mai arătăm Curţii că este vorba de o cerere ce nu poate fi admisibilă. Este vorba de o serie de critici legată de depunerea moţiunii de cenzură, care este un instrument juridic constituţional al parlamentarilor, de control asupra activităţii Guvernului.

Nu se constituie niciun fel de blocaj al activităţii celor două instituţii, numai un blocaj ar putea sta la baza unui conflict de natură constituţională. Repet, este vorba de un conflict politic, mai degrabă, care se doreşte a fi transformat în unul de natură constituţională.

Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte.

Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim- nistru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului.

Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului", a spus şefa Senatului, Anca Dragu.
 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close