Antena 3 CNN Politică Orban: ”Ar trebui să îmi cer scuze față de românii care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu!”

Orban: ”Ar trebui să îmi cer scuze față de românii care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu!”

”Ar trebui să îmi cer scuze față de mulți români care au crezut în mine, care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu”, este atacul extrem de dur lansat de Ludovic Orban după ce a pierdut șefia PNL.

Orban: ”Ar trebui să îmi cer scuze față de românii care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu!”
de Laura Dinu    |    27 Sep 2021   •   14:45

Mai mult decât atât, Ludovic Orban spune că Serviciul Român de Informații ar trebui să investigheze modul în care Klaus Iohannis a fost implicat în alegerile interne din Partidul Național Liberal. 

”Nu este Cîțu în poziția în care să îmi ceară mie explicații. Ați văzut cu ochii dumneavoastră cum, la acest congres, președintele României a încălcat Constituția. 

Pot să spun că deja le-am cerut scuze la foarte mulți români care m-au abordat direct și mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis. 

Ar trebui să îmi cer scuze față de mulți români care au crezut în mine, care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu”, a declarat, luni, Ludovic Orban. 

Ludovic Orban: ”Nu pot fi înfrânt! Cîțu nu va mai fi prim-ministru!”

Ludovic Orban susține că nu se simte înfrânt și va lupta în continuare pentru valorile în care crede.

”Multă lume se întreabă ce voi face. Vreau să transmit un mesaj simplu și clar. Rămân același om! Nu pot fi înfrânt! Și dacă nu mai sunt președinte al PNL, voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu și mai multă energie, cu și mai multă vigoare, cu și mai multă hotărâre decât am făcut până acum”, spune Orban. 

Fostul lider al PNL susține că Florin Cîțu nu va mai fi prim-ministru și ”dacă va mai fi, va fi din mila PSD. A devenit pentru un număr uriaș de cetățeni persona non grata”.

„Chiar dacă a ajuns cum a ajuns președintele PNL... Mie mi-ar fi rușine să ajung președinte al Partidului Național Liberal așa cum a ajuns el. Nu înțelege un lucru: că nu va mai fi prim-ministru! Sau dacă va rămâne prim-ministru va rămâne numai din mila PSD. Iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să îți bați joc de tot simpatizanții PNL, care din ce în ce mai puțin cred în Florin Cîțu. (...) E un om care practic a devenit pentru un număr uriaș de cetățeni o persona non grata”, a declarat Orban. 

Ludovic Orban, după demisie: ”Dacă cineva își imaginează că îmi poate închide gura, nu mă cunoaște!”

Ludovic Orban a făcut, luni, primele declarații după ce și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Astăzi, am trimis la partid demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, o demisie aflată la dispoziția președintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere.

Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților pentru că dacă astăzi mi-aș fi dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la Camera Deputaților, cel mai probabil în situația politică în care ne găsim președinte al Camerei Deputaților ar fi putut ajunge un PSD-ist, și nu vreau să fac niciun cadou PSD. 

Demisia mea nu este la dispoziția domnului Cîțu, pe o perioadă nelimitată. 

În cazul în care, într-un termen de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaților, la finalul acestei perioade îmi voi depune eu personal demisia”, a mai spus Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close