Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Moțiunea este consumată

Ludovic Orban: Moțiunea este consumată

Premierul Ludovic Orban declară că moțiunea de cenzură depusă de 206 parlamentari PSD „este consumată” și este în afara cadrului constituțional. El respinge acuzațiile lui Victor Ponta că ar exista „un blat PSD-PNL”.

Ludovic Orban: Moțiunea este consumată
de Dan Gabor    |    31 Aug 2020   •   16:30

„Moțiunea este în afara cadrului constituțional. Așteptăm decizia Curții. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată, dar trebuie așteptată decizia CCR”, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban respinge scenariul în care votul moțiunii de cenzură ar putea fi amânat și respinge acuzațiile lui Victor Ponta că ar exista „un blat PSD-PNL”.

„De mâine începe sesiunea ordinară, asta e o altă invenție și năzdrăvănie, să intri cu moțiunea într-o altă sesiune. Înțelegere în momentul în care depune o moțiune de cenzură? Ce înțelegere? E înțelegerea că ei vor să ne dea jos și înțelegerea că noi vrem să ne apărăm”, adaugă premierul.

La deschiderea ședinței convocată pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură au fost anunțați 170 de deputați și senatori prezenți.

Senatorul PSD Carmen Dan a anunțat pe Facebook că absentează de la ședința Parlamentului în care se votează moțiunea de cenzură, deoarece se află în autoizolare pentru că mama sa a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Pentru ca Guvernul să fie demis, este necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

Orban: Moțiunea e consumată

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close