Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban explică de ce au fost atât de grele negocierile cu USR-PLUS și UDMR

Ludovic Orban explică de ce au fost atât de grele negocierile cu USR-PLUS și UDMR

Ludovic Orban a făcut declarații, miercuri seară, după ce Guvernul Cîțu a trecut de votul în Parlament, fiind votat de 260 de parlamentari.

Ludovic Orban explică de ce au fost atât de grele negocierile cu USR-PLUS și UDMR
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    23 Dec 2020   •   19:31

"În urma alegerilor din 6 decembrie, PNL a avut o decizie clară de a se implica în negocieri pentru formarea unei coaliții responsabile și capabile să dea cele mai potrivite răspunsuri pentru multiplele crize cu care se confruntă România. Am început negocierile cu partenerii cu care avem afinități, este vorba despre partenerii din USR-PLUS; UDMR, de asemenea am purtat discuții cu grupul parlamentar al minorităților naționale.

Au fost negocieri dificile pentru că a trebuit să armonizăm programele de guvernare cu care ne-am prezentat în fața cetățenilor și să asigurăm prin programul de guvernare răspunsul cel mai corect la așteptările oamenilor și menținerea principalelor angajamente de reformă pe care le-am luat în cadrul campaniei electorale.

Guvernul Florin Cîțu a trecut, miercuri, de votul Parlamentului, acesta fiind învestit cu 260 de voturi „pentru” și 186 „împotrivă” la capătul unei ședințe care a durat aproape patru ore.

Urmează depunerea jurământului în fața președintelui Klaus Iohannis.

În jurul orei 21.30 va avea loc prima ședință de Guvern a Executivului condus de Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close