Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Nimeni nu mai face alianţe cu PD-L, de frica lui Băsescu

Ludovic Orban: Nimeni nu mai face alianţe cu PD-L, de frica lui Băsescu

Ludovic Orban: Nimeni nu mai face alianţe cu PD-L, de frica lui Băsescu
11 Mar 2008   •   20:37
PD-L-ul este izolat pe scena politică şi nimeni nu mai are curaj să facă alianţă cu acest partid, din cauza lui Băsescu, avertizează Ludovic Orban. Invitaţi la "Ştirea Zilei", ministrul Transporturilor şi vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur au vorbit despre alianţele politice care s-ar putea forma pentru alegerile ce urmează. În replică, Gheorghe Flutur a declarat că "o fi PD-L-ul izolat, dar e izoldat la 40% în sondaje". Vicepreşedintele democrat-liberalilor precizează că fuziunea dintre PLD şi PD ?a obligat şi celelalte partide politice să facă ceva?.

În ceea ce priveşte scrisoarea trimisă de Băsescu premierului Tăriceanu, prin care preşedintele cerea anularea taxei auto, ministrul Transporturilor califică gestul drept?o altă demagogie electorală?, din moment ce tot preşedintele este cel care a votat legea iniţial.

De cealaltă parte, Gheroghe Flutur consideră că aplicarea moţiunii simple nu ar fi trebuit să pună atâtea probleme, concluzionând că ?pe premier nu îl interesează nici demersul Parlamentului, nici al preşedintelui, nici al semnatarilor petiţiei de anulare a taxei auto?.

Vicepreşedintele PD-L face apel la PSD şi PRM să semneze anularea taxei. ?Îi aşteptăm să vină să semneze alături de noi?.

Ludovic Orban consideră, însă, că ?în momentul de faţă, toate partidele de opoziţie au declanşat ofensiva în care fiecare atacă această taxă pe care au votat-o toţi?.

Contactat telefonic, Dan Nica, vicepreşedintele PSD, consideră că Băsescu şi Tăriceanu se comportă ca într-o campanie electorală. ?Reacţia preşedintelui este o reacţie pur eletorală şi tardivă?.

Pentru rezolvarea ?problemei taxei auto?, Ludovic Orba precizează că este nevoie să se adopte un act normativ în conformitate cu normele Uniunii Europene. ?Acum ne aflăm în negocieri în legătură cu forma finală a actului normativ, pe care o vom adopta de îndată ce cComisia o va aproba?, a declarat Ministrul Transporturilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close