Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”Nu vom vota un guvern PNL-PSD! Să fie clar!”

Ludovic Orban: ”Nu vom vota un guvern PNL-PSD! Să fie clar!”

Ludovic Orban a declarat, în această dimineață, că nu va vota un guvern PNL-PSD. "Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru dreapta!”

Ludovic Orban: ”Nu vom vota un guvern PNL-PSD! Să fie clar!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    03 Noi 2021   •   11:31

"Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare sau din altă zonă, care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea PNL și pentru dorința celor mai mulți din conducerea PNL și a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate reface coaliția de centru dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL.", a declarat Orban. 

”Am purtat aseară o discuție cu toți colegii mei, atât cu cei care s-au retras, cât și cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat, iar decizia noastră este foarte clară: Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar", a subliniat Orban. 

"Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru dreapta. De altfel, știți foarte bine că în momentul în care mi-am dat demisia din grupul parlamentar PNL, am spus că trebuie îndeplinite trei condiții ca să revin în grupul PNL și ca să nu mă despart definitiv de colegii mei. Una dintre acestea era refacerea coaliției de centru dreapta.

Ca atare, împreună cu toți colegii cu care am analizat situația, lucrurile sunt foarte simple. Noi nu vom sprijini decât un guvern de centru dreapta, un guvern care să aibă la bază programul nostru electoral Dezvoltăm România, care să creeze cu adevărat politici guvernamentale de susținerea mediului de afaceri, în special a capitalului românesc, de relansare a investițiilor, de susținere a investițiilor publice în infrastructura mare", a mai spus Orban.
 
 

Marcel Ciolacu: ”PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru!”

Marcel Ciolacu a anunțat, în acestă dimineață, că va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. ”De la aceste lucruri vom porni discuțiile pe care o să le avem cu Partidul Național Liberal sau cu USR!”

”Ne aflăm într-o criză majoră pandemică, negestionată, într-o criză economică, într-o criză socială și într-o criză politică declanșată de PNL și USR. 

Toate crizele pandemice, economice și sociale sunt efectul acestei alianțe de dreapta, susținută de Klaus Iohannis

Am văzut abordarea celor două partide ieri, în ședințele lor, este o abordare arogantă și superficială. 

Eu în schimb vă anunț că am terminat cu colegii mei şi cu specialiștii partidului cele 100 de priorități pentru români, atât pe perioadă scurtă cât și pe perioadă medie şi de la aceste lucruri vom porni discuțiile pe care o să le avem cu Partidul Național Liberal sau cu USR", a declarat Marcel Ciolacu.

”Ce vă pot spune cu certitudine este că Partidul Social Democrat nu va intra în negocieri sau în discuții sterile privind ministerele. Întâi stabilim programul de guvernare, care sunt prioritățile şi după aceea vom avea discuții în funcție de specialiștii fiecărui partid", a mai spus Marcel Ciolacu. 

”Ori facem o construcție pe principii și pe o anumită normalitate... să nu credeți că eu nu o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus așa ceva!”, a completat liderul PSD. 

”PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru!”, a concluzionat liderul PSD, evitând însă să spună care este această propunere. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close