Antena 3 CNN Politică Lupta greilor la Primăria Capitalei. Blaga, Mitrea şi Orban au intrat în cursă

Lupta greilor la Primăria Capitalei. Blaga, Mitrea şi Orban au intrat în cursă

Lupta greilor la Primăria Capitalei. Blaga, Mitrea şi Orban au intrat în cursă
08 Apr 2008   •   17:34

Luptă strânsă la Primăria Generală a Capitalei. Principalele partide politice şi-au anunţat deja candidaţii pentru funcţia de edil al Bucureştiului, iar numele aruncate în arenă configurează o campanie electorală puternică. Democrat-liberalii au anunţat cu puţin timp în urmă că Vasile Blaga este candidatul lor la această funcţie. Fost ministru al Administraţiei şi Internelor, Blaga este cunoscut ca unul dintre cei mai duri membri ai primului guvern condus de Tăriceanu. Reformele începute în interiorul ministerului, dar şi poziţia pe care o are în cadrul PDL-ului au făcut ca vocea sa să fie luată în considerare de cei mai puternici adversari politici.

Nu este însă singurul as din mânecă scos în ultima vreme de liderii politici. Nici rivalii nu se lasă mai prejos. Aşa se face că social-democraţii s-au oprit la Miron Mitrea, potrivit unor surse din cadrul formaţiunii. Aşadar, în sfârşit PSD s-a decis să arunce un nume greu în bătălia pentru primărie. După o revenire spectaculoasă la cârma partidului, ca strateg de campanie al PSD, candidatura lui Mitrea pune punct conflictului dintre Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu.

De cealaltă parte, liberalii au anunţat încă de acum o săptămână că Ludovic Orban este candidatul lor la Primăria Capitalei. La momentul lansării, ministrul Transporturilor a declarat că era pregătit pentru această luptă încă din 2005, când ?culisele Alianţei DA? l-au desemnat pe Adriean Videanu. Iar declaraţiile belicoase nu s-au oprit aici. Când democrat-liberalii au anunţat candidatura lui Blaga, Orban a replicat: ?PDL va pierde oricum Primăria Capitalei, pentru că bucureştenii vor altceva în Bucureşti?. Rămâne de văzut care va fi câştigătorul la Primăria Bucureştiului şi, mai ales, în ce termeni se va desfăşura campania electorală.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close