Antena 3 CNN Politică Mara Mareș, la conferința regională a tinerilor liberali de la Sibiu: "Generațiile noi nu au timp de povești și de eșecuri programate"

Mara Mareș, la conferința regională a tinerilor liberali de la Sibiu: "Generațiile noi nu au timp de povești și de eșecuri programate"

Tineretul Național Liberal Sibiu a organizat conferința regională "Europa în fiecare localitate". Întâlnirea face parte dintr-o serie de conferințe organizate în toate cele opt regiuni de dezvoltare ale României, care își propun să sublinieze rolul pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților.

Mara Mareș, la conferința regională a tinerilor liberali de la Sibiu: "Generațiile noi nu au timp de povești și de eșecuri programate"
Sursa foto: Facebook/ Tineretul National Liberal
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2024   •   14:23

În cadrul conferinței au vorbit Mara Mareș, președinte TNL România, Raluca Turcan, ministrul Culturii și președinte PNL Sibiu, Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, Ion Dumitrel, președintele Consiliul Județean Alba și Mircea Hava, deputat în Parlamentul European.

Mara Mareș: Generațiile noi nu au timp de povești, de populiști, de acuze și de eșecuri programate

"Mesajul nostru este despre munca noastră, iar munca noastră a creat rezultatele pozitive ale integrării europene: proiecte mari, bani aduși în țară, locuri de muncă nou create.

Si ne propunem sa nu lăsăm pe nimeni în urmă. PNL a alocat peste 80 de milioane de euro pentru sprijinirea tinerilor din zone defavorizate, tineri care nici nu sunt angajați și nici nu urmează niciun program de educație sau de formare. 

Peste 15.000 de tineri din medii defavorizate au beneficiat de training-uri, programe și îndrumare pentru a reveni într-o formă de învățământ sau a-și găsi un loc de muncă.

Așa cum spunea, pentru noi, tinerii, avantajele de a fi stat membru UE sunt o parte firească a vieții noastre.

Nu ne putem imagina o existență în afara Uniunii Europene, și nu putem accepta ca cineva incearca să ne amenințe modul de viață iar noi să nu răspundem ferm și decisiv!", a declarat Mara Mareș.

Ion Dumitrel: Nu trebuie să ne fie rușine să fim patrioți

"Visam acum 20 de ani la Europa în fiecare localitate, la vremea când pregăteam Alba pentru intrarea României în Uniunea Europeană.

Am învățat să folosim fondurile europene în perioada de preaderare. Cei mai mulți liberali, deschizătorii de drumuri, au fost în regiunea centru.

PNL e puternic în Regiunea Centru. România arată cum arată acum datorită muncii primarilor, datorită faptului că au atras fonduri europene.

Sunt convins că voi, tinerii, veți avea 3228 de tineri în administrația locală, dar asta va presupune multă muncă și prezență în teren. Noi le amintim mereu tinerilor din Alba de valorile PNL. Acele valori sunt și valorile PPE și ale Europei. Noi trebuie să respectăm aceste valori atunci când facem școli, spitale, autostrăzi. Voi trebuie să vi le însușiți dar trebuie să mergeți și către sufletul omului.

Nu trebuie să ne fie rușine să fim patrioți, nu trebuie să ne fie rușine cu tradițiile noastre, cu realizările noastre.

Învățământul dual a pornit din regiunea centru: Brașov, Sibiu, Alba. Ne-am luptat cu sistemul și am reușit. Iar acum tinerii pot munci într-o firmă mare din România sau din Europa.

Mie nu mi-e frică de nici un extremist. Eu cred în valorile noastre și în realizările acestui partid.", a spus Ion Dumitrel

Daniela Cîmpean, mesaj de suflet pentru tinerii liberali

"Oriunde ai merge vezi investiții făcute din fonduri europene, deci bine ați venit dragi tineri, bine ați venit acasă! Aș vrea să vă transmit un mesaj din suflet, un mesaj în care aș vrea să vă arăt ce reprezintă tinerii pentru noi, în politică și administrație. Am bucuria de a fi lider al unui județ care are în administrațiile locale și în cea județeană aleși tineri, așa cum sunteți voi.", a declarat Daniela Cîmpean.

Material susținut de PNL

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close