Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, anunţul momentului despre reducerea cheltuielilor statului: "Vor rămâne mai puţine instituţii"

Marcel Ciolacu, anunţul momentului despre reducerea cheltuielilor statului: "Vor rămâne mai puţine instituţii"

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, joi, despre continuarea măsurilor de reducere a cheltuielilor publice.

Marcel Ciolacu, anunţul momentului despre reducerea cheltuielilor statului: "Vor rămâne mai puţine instituţii"
Sursa foto: Guvernul României/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   22:23

Potrivit premierului, în această săptămână au fost discutate reorganizările a şase ministere, urmând ca restul să fie analizat săptămâna viitoare.

"Continuăm reducerea cheltuielilor statului. Săptămâna aceasta am discutat reorganizarea a şase ministere, săptămâna viitoare vom continua cu restul.

În final vor rămâne mai puţine instituţii cu puncte unice de avizare a documentelor, reducând astfel birocraţia", a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de guvern. 

Declarații ale premierului Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern

Declarații ale premierului Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 14 decembrie 2023

Guvernul aprobă bugetul pe 2024. Marcel Ciolacu: "O să facem un buget noaptea, ca hoții" | Propunerea pentru creșterea salariului minim de la 1 iulie, anul viitor

Guvernul aprobă, joi seara, proiectul de buget pe 2024. "Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României", spune Marcel Ciolacu.

"Adoptăm astăzi (joi - n.r) Bugetul de Stat pe 2024, unul axat pe investiții de circa 7% din PIB. Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României! Țintim o creștere economică de 3.4%, a doua cea mai mare din UE.

Asta înseamnă 150 de miliarde de lei în plus la PIB-ul României față de acest an. Bugetul asigurărilor sociale, pe care îl aprobăm tot azi, probează că există bani atât pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie cu rata inflației, de 13,8%, cât și pentru recalcularea pensiilor din 1 septembrie!

Sunt prevăzute și fonduri pentru a crește alocațiile și ajutoarele sociale

Majorăm, așa cum am promis, salariile profesorilor și există necesarul pentru o mărire de 5% în sistemul bugetar – nu și la demnitari", spune Marcel Ciolacu.

El precizează că investițiile sunt de 120 miliarde de lei - "un record absolut după 1989".

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: ”Aceasta este evoluția inflației în ultimul an! Vom continua măsurile în 2024!”

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close