Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: ”Și-au bătut joc de lege. A fost un festival al Covidului”

Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: ”Și-au bătut joc de lege. A fost un festival al Covidului”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a criticat organizarea Congresului PNL în context epidemic și prezența lui Klaus Iohannis la eveniment.

Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: ”Și-au bătut joc de lege. A fost un festival al Covidului”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    25 Sep 2021   •   22:28

„N-am asistat astăzi la un exercițiu democratic. Am asistat astăzi la o rușine națională, la un partid care a sfidat total democrația, regulile și pe toți românii. Și-au bătut joc de lege și toate aceste lucruri s-au întâmplat cu girul așa-zisului președinte al României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, și în acest al doilea mandat al său, a demonstrat că nu poate să fie președintele României, nu depășește nivelul de președinte al Partidului Național Liberal. Este inadmisibil să modifici legi în Guvernul României astfel încât tu și partidul tău să poți ține un congres.

Partidul Social Democrat nu a putut ține congres fizic pentru că erau o mie de cazuri pe zi și 14 decedați. Astăzi sunt peste opt mii de cazuri pe zi și peste 150 de decedați de covid. Este o rușine națională ceea ce au făcut ei astăzi. Nu a fost un festival al democrației, a fost un festival al covidului.”, a declarat Marcel Ciolacu în platoul Antena 3.

Marcel Ciolacu a precizat în ce condiții PSD va semna moțiunea de cenzură depusă de AUR și USR-PLUS.

Marți, așteptăm decizia CCR-ului și dacă în decizie se spune că este conflict (n.r. constituțional) vom depune în aceeași zi moțiunea de cenzură a Partidului Social Democrat cu semnăturile sau fără semnăturile celor de la USR sau de la AUR. Dacă decizia CCR-ului spune că nu a existat conflict, Partidul Social Democrat, în totalitatea membrilor Parlamentului României vor vota moțiunea deja depusă de USR și AUR. Nu mai poate să stea un prim-ministru care a încălcat toate legile României și toate legile de bun-simț.”

Pe 28 septembrie, Curtea Constituțională a României va judeca conflictul constituțional dintre Parlament și Guvern pe tema moțiunii de cenzură, sesizat de premierul Florin Cîțu.

La Congresul PNL au participat 4874 de delegați care, în timpul votării, nu au mai ținut cont de distanțarea socială și s-au înghesuit în jurul cabinelor de vot și al urnelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 


 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
Salariul necesar pentru o pensie de 2.000 de lei
x close