Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după negocierile cu Iohannis: ”Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori pentru anticipate”

Marcel Ciolacu, după negocierile cu Iohannis: ”Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori pentru anticipate”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat declarații după negocierile cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Acesta a spus că fără o majoritate consistentă, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, indiferent al cărei formațiuni politice este.

Marcel Ciolacu, după negocierile cu Iohannis: ”Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori pentru anticipate”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    11 Oct 2021   •   14:34

”Și președintele Iohannis, în primul rând, este autorul acestei coaliții și responsabilul pentru această criză politică, alături și de PNL. Am fost astăzi și la consultări și i-am transmis președintelui că fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formațiuni politice.

România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate.

Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea creiona o majoritate pentru un guvern stabil. Până atunci, l-am asigurat și pe președinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlamentul României, iar parlamentarii PSD, cel mai mare grup parlamentar, din acest moment, va lucra 24 de ore din 24.

Deja am depus în Birourile Permanente, atât la Senat, cât și la Cameră, solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze. Sperăm ca în această săptămână, cel târziu săptămâna viitoare, legea să meargă la promulgat. La fel vom aborda toate solicitările primite din partea Guvernului, pentru a depăși această pandemie și pentru criza sanitară, dar și pentru cea economică. Românii trebuie să depășească și criza socială.

Această iarnă va fi una dintre cele mai grele cu care ne-am confruntat. Știm cu toții, prin decizii politice unde am ajuns prin înghețarea tuturor veniturilor și cu aceste scumpiri românii nu vor face față”, a declarat Marcel Ciolacu după negocierile de la Palatul Cotroceni.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close