Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Nu consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un eșec

Marcel Ciolacu: Nu consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un eșec

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la Antena 3, că nu consideră că ce s-a întâmplat în Parlament, respectiv amânarea votului moțiunii, nu este un eșec pentru PSD. Liderul PSD afirmă că dacă s-ar fi ajuns la votul moțiunii aceasta ar fi trecut.

Marcel Ciolacu: Nu consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un eșec
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    31 Aug 2020   •   21:59

"Noi suntem în opoziție și am introdus o moțiune de cenzură - e adevărat, pentru prima oară în România, a fost introdusă în sesiune extraordinară. Eu nu consider că este un eșec, deoarece în acest moment un vot. Cu adevărat, nu ne așteptam ca parcursul până la votul pe moțiune să fie atât de lung.

Știu și eu și știe și domnul Orban foarte bine că dacă această moțiune ajunge la vot, trece. Pe de altă parte, e prima oară când în Parlament nu a existat gri. A existat numai alb și negru (...) S-a mai întâmplat în Parlament să nu fie cvorum pe o anumită moțiune, există moțiuni nevotate în Parlament și din 1996. (…) Avem dreptul constituțional să depunem o moțiune de cenzură în sesiune ordinară, începând de mâine intrăm în sesiune ordinară", a spus Marcel Ciolacu, la Sinteza Zilei.

Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenți doar 226 de senatori și deputați, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

.„Am procedat la verificarea întrunirii cvorumului legal în vederea exprimării votului asupra ordinii de zi și a sesiunii extraordinare, acesta fiind de 226. Întrucât am constatat inexistența cvorumului nu am putut proceda la supunerea la vot a sesiunii extraordinare. Vă mulțumesc, declar ședința închisă”, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură a fost depusă de 205 parlamentari PSD, fiind intitulată „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

PNL, USR, PMP și UDMR au anunțat că nu vor participa la vot.

Pentru ca guvernul să fie demis, era necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close