Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Până la alegeri vom ajunge la 10.000 de cazuri COVID

Ciolacu: Până la alegeri vom ajunge la 10.000 de cazuri COVID

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, la câte cazuri de COVID-19 va ajunge România după alegerile parlamentare, programate pentru data de 6 decembrie 2020, în condițiile în care acum avem deja 6.000 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Ciolacu: Până la alegeri vom ajunge la 10.000 de cazuri COVID
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    29 Oct 2020   •   21:58

"Până în alegeri, sunt ferm convins, că vom ajunge la peste 8.000, până în 10.000 de cazuri de infectări. Când se vorbea deja de trei săptămâni de 1.000.000 de asimptomatici în România - și vorbeau specialiștii,nu eu - când se spunea să înmulțim cu 10 cifra celor despistați... Noi astăzi avem 65.000 de infectați în România.

Aceste cifre se vor rostogoli în continuare în următoarele săptămâni. Mai mult, peste o săptămânâ, intrăm oficial în campania electorală", a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu.

Ciolacu: Problema nu este ziua votului

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Antena 3 că lucrurile sunt scăpate de sub control în acest moment în România în ceea ce privește impactul pandemiei. Șeful PSD a adăugat că nu ziua alegerilor este problema în cazul apariției unui număr mai mare de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, ci campania electorală.

"Noi am fost foarte clari, am prezentat părerea specialiștilor, care este una fără dubii: lucrurile sunt scăpate de sub control în România în acest moment. Dacă ne luăm după numărul populației, avem cele mai multe decese din Europa. Prioritatea românilor este acestă criză sanitară. Pe urmă vorbim de educație, de economie, să plătim împrumuturile - avem timp.

Ciolacu: Prioritatea este sănătatea

Dar prioritatea rămâne sănătatea. Noi am spus să ne întâlnim toate forțele politice, să facem un pact pentru sănătate. Poate facem o comunicare comună a tuturor politicienilor, lăsăm numai specialiștii să comunice. Există o dispută pentru faptul că acum în rândul Partidului Social Democrat sunt cei mai buni specialiști, mă refer și la domnul Rafila și la domnul Streinu-Cercel.

De când și-au arătat intenția și sunt pe listele Partidului Social Democrat, au dispărut specialiștii, nu mai avem voie să vorbim cu specialiști. Am făcut un apel către PNL să venim cu specialiștii noștri și să vină și dumnealor cu specialiștii lor ca să găsim soluțiile cele mai bune.

Este evident că avem de-a face un un trend ascendent. Normal, orice Guvern, orice președinte normal ar fi venit, ar fi făcut un apel și ar fl luat niște măsuri să stopăm acest trend ascendent. Noi peste o săptămână intrăm în campanie electorală. Specialiștii spun că nu e o problemă ziua votului, ci campania, deoarece există o fluctuație pe mijloacele de transport", a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close