Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "PSD decide azi în Consiliul Politic Naţional pe cine desemnează ca premier. Vom avea prima rotaţie"

Marcel Ciolacu: "PSD decide azi în Consiliul Politic Naţional pe cine desemnează ca premier. Vom avea prima rotaţie"

Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la sediul PSD, înaintea unei noi runde de negocieri cu PNL, că astăzi va fi desemnată persoana propusă ca premier de către social-democraţi.

Marcel Ciolacu: "PSD decide azi în Consiliul Politic Naţional pe cine desemnează ca premier. Vom avea prima rotaţie"
de Alexandra Dima    |    17 Noi 2021   •   10:36

"Îmi doresc să construim o coaliţie normală, funcţională şi cred că deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte primul-ministru. 

Mi-aş dori un program de guvernare clar, cu priorităţile şi urgenţele românilor din acest moment, ţinând cont că va veni iarna şi să ne pregătim pentru valul 5. Şi pe urmă, un program de guvernare pe termen mediu până în 2024.", a declarat Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD şi-a mai exprimat speranţa într-un program de guvernare bazat pe criterii juste pentru români.   

"Astăzi, mai mult ca sigur, se va finaliza acest program de guvernare. Mai mult ca sigur, PSD va face astăzi un Consiliul Politic Naţional unde va decide primul-ministru desemnat, dar cel mai important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont în primul şi în primul rând de voinţa românilor. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale.", a mai precizat Ciolacu. 

PSD va avea în mord cert propria nominalizare de premier, Marcel Ciolacu afirmând că e logic ca acesta să fie primul din rotaţia stabilită cu liberalii.

"Din moment ce PSD a câştigat alegerile e normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la sociali-democraţi. Şi atunci există negocieri. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit." - a mai reiterat Marcel Ciolacu. 

 

   

 

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu premier
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close