Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Putem avea o discuție cu premierul desemnat! PSD nu cere nimic”

Marcel Ciolacu: ”Putem avea o discuție cu premierul desemnat! PSD nu cere nimic”

Social-democrații, prin vocea lui Marcel Cioalcu, susțin că soluția pentru realizarea stabilității politice este un guvern cu largă majoritate parlamentară. Putem vorbi despre formarea unei majorități doar cu premierul desemnat, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Putem avea o discuție cu premierul desemnat! PSD nu cere nimic”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Oct 2021   •   13:57

Liderul PSD spune că nu va merge la o întâlnire convocată de Florin Cîțu, deoarece liderul PNL a spus în trecut că nu discută cu PSD.

Cu toate acestea, liderul PSD este dispus să discute despre formarea unei majorități parlamentare cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis.

„Rămân consecvent și spun că pe termen mediu soluția este un guvern cu largă majoritate parlamentară... Vom vedea pe cine nominalizează președintele Klaus Iohannis și ce majorități se conturează în parlament... În acest moment nu avem un candidat de prim ministru desemnat, când vom avea, vom avea un dialog pentru formarea unei majorități... Putem avea o discuție, eventual, cu premierul desemnat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susține că în această perioadă nu pot fi organizate alegeri anticipate și că este dispus să participe la discuții pentru asigurarea unei stabilități politice.

„Prin propunerea PNL noi am înțeles că se dorește conturarea, din nou, a unui guvern de dreapta…. PSD nu cere nimic”, a precizat șeful PSD.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu au apărut în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pe tema viitorului Guvern.

La aceleași consultări, liderii PNL au propus formarea împreună cu UDMR a unui guvern minoritar. Viitorul cabinet ar putea fi condus de actualul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close