Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Împreună, alegem viața! Lucrăm alături de societatea civilă în sprijinul pacienților oncologici

Marcel Ciolacu: Împreună, alegem viața! Lucrăm alături de societatea civilă în sprijinul pacienților oncologici

Alexandra, Georgiana și Gabriela, trei femei puternice care au învins tipuri agresive de cancer, au venit luni la Palatul Victoria să vorbească cu premierul Marcel Ciolacu despre lupta lor și despre cum pot fi sprijiniți pacienții oncologici.

Marcel Ciolacu: Împreună, alegem viața! Lucrăm alături de societatea civilă în sprijinul pacienților oncologici
Sursa foto: Facebook, Marcel Ciolacu
de Alexandra Dima    |    04 Mar 2024   •   17:46

„M-au impresionat profund puterea și energia Andreei, Georgianei și Gabrielei, trei femei victorioase în lupta cu una dintre cele mai teribile maladii– cancerul mamar triplu negativ! Le mulțumesc pentru implicarea de care dau dovadă în efortul comun de prevenție, educație, îndrumare a oamenilor să meargă din vreme la medic sau să urmeze tratamentul, în cazul pacienților oncologici! Au reușit să treacă peste propria suferință pentru a ajuta și a oferi speranță și altor femei! Împreună, alegem viața! De aceea, am decis să lucrăm împreună atât în ceea ce privește educația pentru sănătate, cât și pentru a dezvolta sistemul de screening, pentru a crește accesul la investigații și teste genetice, precum și pentru crearea unei rețele a navigatorilor de pacienți oncologici, persoane care cunosc bine sistemul medical și pot îndruma pacientul pentru a avea acces la serviciile medicale”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Vedeţi în GALERIA FOTO de mai jos imagini de la întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu doamnele supraviețuitoare ale diagnosticului de cancer

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Liderul PSD a discutat cu doamnele supraviețuitoare ale diagnosticului de cancer despre modul în care autorități și societatea civilă își pot aduce împreună eforturile, energia și expertiza atât în direcția prevenției și educației, cât și pentru a sprijini pacienții care primesc acest diagnostic să se vindece. Discuția de la Palatul Victoria s-a încheiat cu o serie de concluzii referitoare la colaborarea autorităților guvernamentale și societății civile privind pașii de urmat necesari susținerii pacienților oncologici și accentuării acțiunilor de educație și prevenție. Îmbunătățirea pârghiilor necesare navigatorilor de pacienți, persoane care cunosc bine sistemul medical și pot îndruma pacientul pentru a avea acces la serviciile medicale. În acest sens, s-a discutat despre crearea unei rețele a navigatorilor de pacienți oncologici, în care să fie direct implicați supraviețuitorii de cancer și organizațiile neguvernamentale”, transmite Executivul.

Screeningul și educație au reprezentat un alt punct al discuției, având în vedere faptul că stabilirea cât mai rapidă a diagnosticului crește șansele de vindecare.

„Atât reprezentanții Guvernului, cât și doamnele care au învins cancerul consideră determinantă implicarea societății civile în toate acțiunile de educare medicală a populației. O preocupare comună, de asemenea, este creșterea accesului la investigații și teste genetice, ceea ce salvează vieți. A fost subliniată, totodată, importanța accesului la terapiile ultramoderne, inovative, care să fie accesate în stadii incipiente ale bolii și care sunt determinante pentru vindecarea pacienților”, se menționează în finalul comunicatului.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close