Antena 3 CNN Politică Marian Sârbu se va decide dacă va pleca la independenţi după o discuţie cu Ponta

Marian Sârbu se va decide dacă va pleca la independenţi după o discuţie cu Ponta

Marian Sârbu se va decide dacă va pleca la independenţi după o discuţie cu Ponta
Sursa foto: Marian Sârbu
25 Feb 2010   •   11:36

Social-democratul Marian Sârbu se decide mâine dimineaţă dacă va părăsi PSD. Un factor hotărâtor în luarea acestei decizii va fi prezentat de întâlnirea pe care o va avea vineri dimineaţă cu preşedintele partidului, Victor Ponta. Sârbu a recunoscut că este nemulţumit de situaţia din partid de mai bine de un an de zile şi că poartă discuţii "de foarte mult timp" cu unii membri ai grupului independenţilor care "majoritatea sunt tot oameni din PSD". În ceea ce priveşte posibilitatea preluării unui nou mandat de ministru al Muncii, Sârbu le-a calificat drept ?copilării?

Fostul ministru al Muncii a explicat joi, la Realitatea FM, că motivele sale de nemulţumire au fost şi sunt legate de "linia strategică a partidului". "Uneori, în partid, mi se cere să fiu inconsecvent cu propriile mele opinii. La multe dintre legi, cum ar fi cea a pensiilor sau a salarizării, am lucrat, am pus suflet. Nu pot acum să vin şi să spun că sunt legi proaste şi trebuie schimbate", a explicat Marian Sârbu.
El a afirmat că poartă discuţii "de foarte mult timp" cu unii membri ai grupului independenţilor care ?majoritatea sunt tot oameni din PSD?.
"Ideea acestei noi formaţiuni de stânga nu este nouă, le-am spus colegilor mei din partid de foarte mult timp că PSD-ul poate să nu mai rămână singur pe zona aceasta pentru că nu mai are proiecte", a declarat Sârbu.

Referitor la existenţa unei eventuale propuneri pentru preluarea funcţiei de ministru al Muncii, Marian Sârbu le-a calificat drept ?copilării?. ?Toată viaţa mea n-am negociat nicio funcţie, nu sunt negustor politic. Toate funcţiile le-am ocupat la solicitarea partidului.Credeţi că funcţiile acestea se împart sau se negociază aşa ca la tarabă? N-am mai vorbit cu domnul Boc de luni de zile?, afirmă fostul ministru al Muncii.

Sârbu a arătat că nu a luat încă o decizie definitivă deoarece va avea astăzi sau vineri dimineaţă o discuţie cu liderul PSD, Victor Ponta, pe care de altfel l-a votat la Congres după retragerea lui Miron Mitrea.

"Eu cred că mâine (vineri - n.r.) voi avea posibilitatea să fac câteva precizări, după această discuţie la care mă refer şi voi da toate explicaţiile necesare", a continuat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close