Antena 3 CNN Politică Mărirea cu 50% a salariilor profesorilor, amânată până la 1 aprilie

Mărirea cu 50% a salariilor profesorilor, amânată până la 1 aprilie

Mărirea cu 50% a salariilor profesorilor, amânată până la 1 aprilie
28 Oct 2008   •   16:23

Termenul de aplicare a legii privind majorarea salariilor profesorilor a fost amânat până la 1 aprilie. Deci salariilor profesorilor vor creşte cu 50% de a la 1 aprilie. Totuşi, legea va trebui să treacă de alegeri şi de pretenţiile unei alte guvernări. Împotriva legii de majorare a salariilor dascălilor s-a declarat Guvernul, care consideră că măsura este una pur electorală, care va conduce la o ?sinucidere economică?. În replică, preşedintele e de părere că nu numai salariile profesorilor trebuie majorate, ci şi cele ale angajaţilor din sistemul sanitar. Salariile profesorilor au fost majorate, de la 1 octombrie, cu 9 procente.
Guvernul s-a reunit, marţi, pentru a decide modalitatea prin care va bloca majorarea salarială promisă dascălilor. Premierul s-a sfătuit în acest sens şi cu colegii de partid. Democrat-liberalii insistă ca legea să fie aplicată şi ameninţă cu o plângere penală împotriva premierului şi cu o moţiune de cenzură. Şedinţa executivului este programată pentru ora 12.
Nici Fondul Monetar Internaţional nu susţine legea promulgată deja de preşedinte. Această creştere, corelată cu efectele crizei financiare ar putea afecta puternic competitivitatea economei româneşti şi stabilitatea macroeconomică, spun reprezentanţii FMI.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aprilie guvern
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close