Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Noi am cerut autonomie teritorială, nu independenţă

Marko Bela: Noi am cerut autonomie teritorială, nu independenţă

Marko Bela: Noi am cerut autonomie teritorială, nu independenţă
19 Feb 2008   •   19:27

Liderul UDMR, Marko Bela, a vorbit în exclusivitate la Ştirea Zilei despre problema Kosovo, dar şi despre reacţiile clasei politice la decizia Uniunii de a recunoaşte independenţa provinciei. "Noi am spus clar că nu există nicio analogie între problema Kosovo şi problema României legate de comunitatea maghiară?. În acest context, Marko Bela a acuzat principalele formaţiuni politice de oportunism electoral. ?Ceea ce n-am înţeles eu este solidaritatea partidelor împotriva UDMR, care are o altă opinie?.

În acest context, surpriza pentru Marko Bela a venit din partea preşedintelui Traian Băsescu. ?Noi nu prea suntem de acord cu preşedintele, pe o serie de probleme majore. Totuşi, am avut impresia că şeful statului a fost mult mai echilibrat în opinii faţă de alte partide?.

În ceea ce priveşte situaţia Ţinutului Secuiesc, Marko Bela a precizat că aici se solicită autonomie teritorială. Liderul UDMR a ţinut să sublinieze că, în aceste zile, s-a făcut o confuzie voită între independenţă şi autonomie. ?În cazul autonomiilor, nu se pune problema Kosovo?.

Crin Antonescu: Nu se pune problema scoaterii UDMR de la guvernare
Într-o intervenţie telefonică, vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că nu se pune problema scoaterii UDMR de la guvernare. Nu este absolut nicio problemă că Uniunea a avut o opinie diferită în problema Kosovo, a precizat el. ?UDMR are dreptul să reacţioneze cum doreşte, în România. A rupe guvernarea din cauza asta mi se pare infantil şi nu vom face asta?, a conchis el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close