Antena 3 CNN Politică Marko propune prag pentru politizarea funcţiilor: Până şi portarul este numit pe considerente politice

Marko propune prag pentru politizarea funcţiilor: Până şi portarul este numit pe considerente politice

Marko propune prag pentru politizarea funcţiilor: Până şi portarul este numit pe considerente politice
Sursa foto: Marko Bela
16 Apr 2010   •   18:21

Preşedintele UDMR, Marko Bela propune partidelor politice să ajungă la un consens pe tema politizării funcţiilor publice. În opinia liderului UDMR, nu este normal ca ?să mai fie discuţii dacă un secretar de stat să fie politic?, în timp ce ?alteori şi portarul este schimbat pe considerente politice?. Preşedintele Uniunii crede că ar fi benefic să se traseze o delimitare a funcţiilor care pot fi politizate de cele care nu ar trebui să fie dependente de venirea unui partid sau altuia la guvernare.
Marko Bela a criticat vineri clasa politică pentru că a impus în ultimele două decenii ?o anumită ipocrizie, fiind organizate concursuri la care se ştie dinainte cine va fi câştigătorul". Potrivit liderului Uniunii, "problema nu este politizarea unor funcţii, ci lipsa de delimitare a unor funcţii politice în stat de cele nepolitice".
"Nu s-a reuşit să stabilim care este nivelul până unde guvernanţii îşi numesc specialişti oameni politici, fiind vorba de aplicarea programului de guvernare. La noi mai sunt discuţii dacă un secretar de stat să fie politic, iar alteori şi portarul este schimbat pe considerente politice", a atras atenţia Marko Bela.
Preşedintele UDMR a îndemnat partidele să ajungă la un consens privind nivelul de politizare a funcţiilor.
"Ar fi mult mai bine să ajungem la un consens şi să stabilim care sunt funcţiile unde este nevoie de abordare politică şi care trebuie să fie stabile, cu specialişti. În ultimele două decenii, clasa politică a impus o anumită ipocrizie, fiind organizate concursuri la care se ştie dinainte cine va fi câştigătorul", a mai spus actualul vicepremier.
Antena.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close