Antena 3 Politică Martens: Congresul PPE de la Bucureşti va fi găzduit de preşedintele Băsescu, de PDL şi UDMR

Martens: Congresul PPE de la Bucureşti va fi găzduit de preşedintele Băsescu, de PDL şi UDMR

04 Sep 2012   •   21:03
Martens: Congresul PPE de la Bucureşti va fi găzduit de preşedintele Băsescu, de PDL şi UDMR
Sursa foto: Foto: rnw.nl

Preşedintele PPE, Wilfred Martens, a declarat, la Bruxelles, că cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii, care va avea loc la Bucureşti, în octombrie, va fi găzduit de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL şi UDMR, informează Mediafax.
   
Adunarea Politică a Partidului Popular European s-a reunit luni la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru finalizarea pregătirilor pentru cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii, care va avea loc la Bucureşti.
   
La evenimentul de la Bruxelles au participat reprezentanţi a 73 de partide, din 40 de ţări.
   
"PPE aşteaptă cu nerăbdare să-şi organizeze cel de-al 21-lea Congres luna viitoare în Bucureşti. Găzduit de preşedintele Băsescu şi de PDL şi UDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce în prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocărilor cu care se confruntă cetăţenii europeni, în perspectiva crizei economice", a spus preşedintele PPE, Wilfried Martens.
   
El a salutat, de asemenea, decizia privind mutarea Congresului PES de la Bucureşti la Bruxelles.
   
"Mai mult, salut decizia conducerii PES de a anula Congresul care urma să se desfăşoare la Bucureşti şi să îl mute la Bruxelles. Decizia PES arată clar că premierii şi liderii socialişti de partide au pus valorile europene deasupra consideraţiilor partizane", a adăugat preşedintele PPE.
   
Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, referitor la organizarea Congresului PPE la Bucureşti, că PDL se află "într-o situaţie foarte fericită", prin solidaritatea popularilor europeni, în timp ce PSD a fost refuzat drept gazdă a Congresului Partidului Socialist European.
   
Conform unor surse diplomatice, la Congresul PPE de la Bucureşti ar urma să participe şi cancelarul german Angela Merkel.
   

×
Subiecte în articol: pdl udmr

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close