Antena 3 CNN Politică Matematica lui Vanghelie: 6 filiale performante de sector, asimilate cu 6 judeţe, egal peste 200 de delegaţi

Matematica lui Vanghelie: 6 filiale performante de sector, asimilate cu 6 judeţe, egal peste 200 de delegaţi

Matematica lui Vanghelie: 6 filiale performante de sector, asimilate cu 6 judeţe, egal peste 200 de delegaţi
Sursa foto: Marian Vanghelie
10 Feb 2010   •   15:14

Acuzat de unii colegi că şi-a făcut jocurile la nivelul conducerii PSD pentru a obţine o normă de reprezentare de 220 de delegaţi numai pentru filiala Bucureşti, liderul organizaţiei, Marian Vanghelie a sugerat că este şi normal să aibă o delegaţie atât de puternică de vreme ce fiecare sector al Capitalei a adus un rezultat electoral comparabil cu cel al unei filiale judeţene cu scoruri notabile. Mai mult, Vanghelia a făcut pe nemulţumitul susţinând că are organizaţii de sector care nu au decât 35 de delegaţi în loc de 60 cât ar fi normal în cazul filialelor performante.

Potrivit lui Vanghelie, fiecare sector al Bucureştiului ar trebui asimilat unui judeţ, iar reprezentarea acestora ca delegaţi la Conghres ar trebui să fie similară cu cea rezervată unei filiael judeţene performante adică în jur de 60 de delegaţi. Primaruk de Sector 5 s-a plâns că în ciuda rezultatelor obţinute există un sector care nu a primit decât 35 de delegaţi, deşi Bucureştiul a câştigat alegerile.

"Fiecare sector este asimilat la nivelul unui judeţ. La nivelul unui judeţ care a câştigat au (filialele, n.r) până la 60 şi ceva de membri. Sectorul are în jurul a 35 de membri, vi se pare mult dacă este asimilat la nivelul unui judeţ, dacă Bucureştiul a câştigat să avem aproximativ jumătate cât un judeţ care a şi pierdut?", a întrebat retoric liderul PSD.
În ceea ce priveşte intenţia lui Miron Mitrea de a boicota Congresul tocmai din cauza criteriilor de fixarea a cotei de delegaţi pentru fiecare filială, Vanghelie a apreciat că "Mitrea va fi nemulţumit toată viaţa şi o să rămână nemulţumit".

Dragnea: Nu vreau să intru în circul ăsta

Şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a minimalizat intensitatea cârcotelilor din teritoriu pe tema numărului de delegaţi. El a susţinut că a discutat personal cu fiecare organizaţie judeţeană despre norma de reprezentare privind numărul de delegaţi care vor fi prezenţi la Congres şi a constatat că nu sunt probleme.
"Am discutat cu fiecare organizaţie judeţeană, le-am transmis norma de reprezentare şi nu sunt probleme. Oamenii au avut în organizaţii conferinţe judeţene şi au în continuare, noi am stabilit la Comitetul Executiv că le va fi transmisă norma de reprezentare de secretarul general în funcţie de numărul de membrii şi rezultatul la alegeri, ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine face scandal şi de ce face şi eu nu vreau să intru în circul ăsta", a declarat Dragnea.

Dragnea a mai precizat că Congresul extraordinar al PSD va fi organizat la Romexpo. Potrivit lui Dragnea, Comitetul Executiv Naţional al PSD întrunit acum două săptămâni a stabilit ca norma de reprezentare să fie transmisă de către secretarul general, aceasta fiind stabilită în funcţie de numărul de membri ai fiecărei organizaţii şi rezultatul obţinut în alegeri.

În aceste condiţii, organizaţia PSD Bucureşti, prezidată de Marian Vanghelie va avea, la Congres, circa 220 de delegaţi din totalul de 1.500, dublul numărului de delegaţi pe care organizaţia l-a avut la Congresul din 2006. Situaţia a stârnit nemulţumirea altor preşedinţi de filială prezenţi, luni, la şedinţa BPN, inclusiv al preşedintelui Consiliului Naţional al partidului, Adrian Năstase. Candidat la şefia partidului, Miron mitrea a ameninţat că ar putea chgiar boicota congresul şi a cerut liderilor de filiale nemulţumiţi să procedeze la fel dacă normele de reprezentare ale delegaţilor nu vor fi schimbate într-o "logică statutară".

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close