Antena 3 CNN Politică Mazăre reclamă finanţarea preferenţială a primarilor PDL: "Românii, împărţiti în negri şi portocalii"

Mazăre reclamă finanţarea preferenţială a primarilor PDL: "Românii, împărţiti în negri şi portocalii"

Mazăre reclamă finanţarea preferenţială a primarilor PDL: "Românii, împărţiti în negri şi portocalii"
Sursa foto: Radu Mazãre
30 Oct 2009   •   13:54

Guvernul Boc manifestă dispreţ la adresa locuitorilor oraşelor conduse de alţi primari decât cei ai PDL prin fondurile zero alocate administrării lor, a acuzat vineri, edilul Constanţei, social-democratul Radu Mazăre. Primarul PSD a a invocat existenţa unei liste de municipii conduse de primari care nu sunt ?portocalii? care nu ar fi primit nici un ban pentru a trece peste această iarnă, în timp ce numai Braşovul, condus de un reprezentant PDL, a primit ajutoare de 12 milioane de euro.

?Ca să îngropi în bani primăriile care au primari portocalii, iar celorlalţi să le dai zero lei, este revoltător? a susţinut Mazăre care a fluturat o listă cu primăriile care nu au beneficiat de nici un ban pentru a face pregătirile de iarnă. Printre acestea se numără Constanţa, Timişoara şi Piteştiul.

La polul opus, al oraşelor aflate în graţiile guvernării şi dărniciei Executivului în exerciţiu, s-ar afla Arad, Botoşani, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Braşov, ultimul municipiu primind, potrivit spuselor edilului social-democrat, circa 12 milioane de euro.

?Românii au fost împărţiţi de Guvernul Boc în negri şi portocalii. Este vorba de dispreţ la adresa locuitorilor acestor oraşe care şi-au ales primarul. Înseamnă că cetăţenii de acolo nu au dreptul de a-şi alege primarul pe care-l doresc? a conchis Mazăre.

În urmă cu trei săptămâni, Guvernul a transferat de la bugetul de stat către bugetele locale 160 milioane lei pentru acoperirea datoriilor bugetare acumulate de centralele de energie termică administrate de autorităţile locale, după ce, anterior, a mai transferat 75 milioane lei în acelaşi scop

CET-urile pentru care au fost alocaţi banii sunt din Arad, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Reşiţa, Târgovişte, Gheorghieni, Deva, Iaşi, Târgu Mureş, Caracal, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Focşani, Tulcea, Mizil, Turnu Măgurele, Cluj-Napoca, Calafat şi Videle.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close