Antena 3 CNN Politică Meleşcanu: UDMR militează doar pentru autonomie

Meleşcanu: UDMR militează doar pentru autonomie

Meleşcanu: UDMR militează doar pentru autonomie
20 Feb 2008   •   19:25

?UDMR nu a susţinut niciun moment că doreşte independenţa?. Liderii maghiari au subliniat în repetate rânduri că ceea ce susţin este autonomia, iar ?noi, în actul nostru de guvernare, am susţinut că autonomia locală este bună şi importantă peste tot, nu numai în zonele în care sunt unguri?. Declaraţia îi aparţine ministrului Apărării Teodor Meleşcanu. Invitat la Ştirea Zilei, pe Antena 3, Meleşcanu a susţinut că ieşirea Uniunii de la guvernare nu are niciun temei.

Întrebat care sunt totuşi motivele pentru care România nu a recunoscut independenţa Kosovo, în condiţiile în care nu se pune problema unei influenţe asupra maghiarilor din România, Meleşcanu a explicat: ?noi considerăm că declararea unilaterală a independenţei unei părţi din teritoriul unei ţări se numeşte secesiune?. Mai mult, un astfel de act nu poate fi acceptat ca atare, pe regulile dreptului internaţional de astăzi, a continuat ministrul.

Meleşcanu a vorbit şi despre influenţa pe care actul de la Priştina l-ar putea avea asupra investitorilor străini din România. ?Orice derapaj în zona noastră ne afectează şi pe noi, din punctul de vedere al modalităţii în care este perceput arealul în care trăim?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close