Antena 3 CNN Politică Meleşcanu va pierde şefia comisiei de apărare a Senatului. Posibil troc PNL-PDL pentru Stănişoară

Meleşcanu va pierde şefia comisiei de apărare a Senatului. Posibil troc PNL-PDL pentru Stănişoară

Meleşcanu va pierde şefia comisiei de apărare a Senatului. Posibil troc PNL-PDL pentru Stănişoară
Sursa foto: Teodor Meleºcanu
01 Feb 2010   •   15:05

Senatorii liberali au decis, luni, să nu modifice garnitura celor care deţin funcţii de conducere la nivel de grup şi de Birou Permanent. Chiar dacă iniţial se vehicula că preşedintele PNL Crin Antonescu va reveni, luni, la cârma grupului senatorilor liberali după ce înainte de campania prezidenţială renunţase din raţiuni de imagine la acest post, acesta nu a făcut pasul înainte, Puiu Haşotti fiind confirmat ca lider de grup. În schimb, colegul său Teodor Meleşcanu va rămâne numai vicepreşedinte al Senatului. Funcţia de preşedinte al comisie de apărare ar fi obiectul unor negocieri cu PDL, care ar dori această funcţie pentru reprezentantul său Mihai Stănişoară, rămas fără portofoliu ministerial, susţin surse liberale.
În aceste condiţii, lider al senatorilor PNL rămâne Puiu Haşotti, secondat în calitate de secretar de Cornel Popa, în timp ce la nivelul BP al Senatului, liberalii vor fi reprezentaţi de Meleşcanu ca vicepreşedinte şi Dan Radu Ruşanu în funcţia de chestor.
Îiniţial, surse liberale acreditau ideea că Puiu Haşotti şi Crin Antonescu s-au înţeles la Poiana Braşov pentru ca liderul partidului să preia şi funţia de lider de grup al senatorilor PNL, iar Haşotti să fie numit vicepreşedinte la această cameră.
Potrivit unei reglementări interne decise la nivelul grupului senatorilor liberali, s-a decis ca nici un parlamentar liberal să nu mai cumuleze două funcţii de răspundere la nivelul legislativului. În aceste condiţii, Meleşcanu are toate şansele să piardă locul de preşedinte al Comisiei de apărare, mai ales că liberalii intenţionează să facă un troc cu reprezentanţii PDL pentru şefia altei comisii, care încearcă să-i găsească un loc fostului ministru al Apărării, Mihai Stănişoară.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close