Antena 3 CNN Politică Miercuri, parlamentarii Uniunii Social Liberale depun moţiunea de cenzură anti-Ungureanu

Miercuri, parlamentarii Uniunii Social Liberale depun moţiunea de cenzură anti-Ungureanu

Miercuri, parlamentarii Uniunii Social Liberale depun moţiunea de cenzură anti-Ungureanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Apr 2012   •   13:41

Mâine, parlamentarii Uniunii Social Liberale merg la război! Vor să dea jos Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

USL va depune, miercuri după-amiază, moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu, a anunţat, marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta. Aceasta ar fi prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Anunţul a fost făcut după şedinţa conducerii USL.

Victor Ponta a precizat că, marţi după-amiază, el şi Crin Antonescu se vor întâlni cu grupurile parlamentare ale USL de la Senat, iar miercuri, la ora 9.00, se vor întâlni cu grupurile de la Cameră.

Ponta a declarat că, miercuri, la ora 15.00 sau 16.00, USL va depune la Parlament moţiunea de cenzură.

El a precizat că temele moţiunii de cenzură vizează modul în care sunt gestionate resursele ţării, folosirea banilor publici şi încălcarea principiului constituţional al autonomiei universitare.

''Mâine vom depune textul moţiunii de cenzură şi semnăturile necesare la Birourile permanente ale celor două Camere. Moţiunea de cenzură va avea trei teme principale, de critică a activităţii actuale a Guvernului Ungureanu şi practic de reliefarea modului politic în care USL priveşte aceste subiecte importante, în primul rând procedura şi acest fenomen de înstrăinare rapidă şi fără o strategie în interes naţional a ultimelor resurse aflate în mâna Guvernului României, fie că e vorba de resurse naturale, fie că este vorba de acţiuni la principalele companii energetice. (....) A doua critică se referă la modul în care banii publici ai Guvernului, într-o perioadă de recesiune economică, într-o perioadă de austeritate şi de disciplină bugetară şi într-o perioadă în care România trebuie să-şi păstreze obligaţiile asumate pe plan internaţional, (...) sunt folosiţi de Mihai-Răzvan Ungureanu pentru a cumpăra sprijinul unor preşedinţi de consilii judeţene şi primari PDL, UDMR, UNPR p   rin plăţi directe, plăţi făcute în mod ilegal (...) şi al treilea subiect modul în care Guvernul Ungureanu (...) a încălcat principiul constituţional al autonomiei universitare'', a precizat Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura opozitie Victor Ponta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close