Antena 3 CNN Politică Mihai Şeitan, la audieri: Dacă nu reformăm sistemul de pensii, în 15-20 de ani încetăm plăţile

Mihai Şeitan, la audieri: Dacă nu reformăm sistemul de pensii, în 15-20 de ani încetăm plăţile

Mihai Şeitan, la audieri: Dacă nu reformăm sistemul de pensii, în 15-20 de ani încetăm plăţile
Sursa foto: Mihai ªeitan
28 Oct 2009   •   16:23

Mihai Şeitan, propus pentru funcţia de ministru al Muncii, a prezentat la audieria în faţa Comisiilor de muncă reunite obiectivele sale: urgentarea reformelor în domeniile pensiilor, al salarizării unice, al inspecţiei muncii şi al asistenţei sociale.
Referindu-se la problema pensiilor, Şeitan a susţinut că legea pensiilor din 2000 a fost o lege bună, dar a fost "alterată" de peste 50 de acte normative, existând riscul ca în 15 - 20 de ani, dacă nu se va face nimic în acest domeniu, pensionarii ar putea să nu mai primească banii de pensie.
"Peste 5 - 10 ani, nu o să mai putem plăti pensionarii sau o să-i plătim cu o pensie foarte mică. Mi-e teamă că în 15 - 20 de ani o să ajungem la o încetare de plăţi", a subliniat ministrul propus pentru portofoliul Muncii.
El a atras ateanţia asupra necesităţii aplicării eformei cu privire la salarizarea unică, astfel încât legea cadru să devină operativă până la jumătatea lui 2010.
În ceea ce priveşte activitatea Inspecţiei Muncii, Şeitan a susţinut că această instituţie nu îşi respectă rolul iniţial, acela de a diminua munca la negru şi cel cu privire la îmbunătăţirea sănătăţii şi securităţii în muncă.
"Această entitate se ocupă mai mult de evidenţa a 3 milioane de cărţi de muncă, dar rolul ei nu este acesta", a spus Şeitan.
Mihai Şeitan a fost propus, vineri, de premierul desemnat Lucian Croitoru, în funcţia de ministru al Muncii. În prezent, acesta ocupă funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii, anterior fiind consilier de stat pe probleme de muncă şi protecţie socială.
În perioada 2005 - 2007, el a condus Casa Naţională de Pensii şi Alte Asigurări Sociale, el fiind şi coordonatorul echipei tehnice care a elaborat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close