Antena 3 CNN Politică Ministerul australian al Imigrării ia în considerare o nouă anulare a vizei lui Novak Djokovic

Ministerul australian al Imigrării ia în considerare o nouă anulare a vizei lui Novak Djokovic

Drama lui Novak Djokivic ar putea să continue. Ministerul Imigrării din Australia ia în considerarea o nouă anulare a vizei sârbului.

Ministerul australian al Imigrării ia în considerare o nouă anulare a vizei lui Novak Djokovic
Sursa foto: Getty Images/ Clive Brunskill
de Cerasela Stafie    |    10 Ian 2022   •   09:50

Imediat după ce judecătorul Curții Federale a anulat anularea inițială a vizei tenismenului, Ministrul federal pentru Imigrație a avertizat că poate exercita alte puteri pentru a anula din nou viza lui Novak Djokovic.

Christopher Tran, avocatul care reprezintă Guvernul australian a precizat în fața instanței că Alex Hawke, ministrul Imigrației, se gândește acum să exercite ”puterea personală de anulare”, în conformitate cu articolul 133C.

Judecătorul  i-a transmis lui Tran că apreciază avertismentul.

Surse ale publicației The Age au confirmat că Hawke are la dispoziție patru ore pentru a decide dacă folosește puterea, iar acest lucru se discută deja.

Dacă ministrul folosește respectiva putere, Djokovic ar putea contesta anularea. Cu toate acestea, puterea este extrem de largă și discreționară și ar fi mai dificil să argumenteze împotriva ei.

Mai mult, intrarea în Australia i-ar putea fi interzisă tenismenului timp de trei ani, dacă este folosită puterea personală a ministrului.

×
Subiecte în articol: Australia anulare viza
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close