Antena 3 CNN Politică Ministerul Dezvoltării, detalii pentru clienții programului „Banca pentru Locuințe” | Ce sume vor fi alocate

Ministerul Dezvoltării, detalii pentru clienții programului „Banca pentru Locuințe” | Ce sume vor fi alocate

Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, a oferit detalii privind primele pentru clienții programului „Banca pentru Locuințe”. Ce sume vor fi alocate.

Ministerul Dezvoltării, detalii pentru clienții programului „Banca pentru Locuințe” | Ce sume vor fi alocate
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    28 Mar 2023   •   19:21

Clienții programului „Banca pentru Locuințe” vor primi 238 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre 79.277 de beneficiari ai Programului de economisire-creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, suma va fi plătită către clienții BCR Banca pentru Locuințe și Aedificium Banca pentru Locuințe.

Banii reprezintă primele de la stat datorate pentru anii 2014-2022 și astfel plățile vor fi la zi, a mai spus ministrul.

Beneficiarii acestor prime sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care au încheiat contracte de economisire-creditare pe o perioadă de minimum 5 ani și au justificat sumele economisite în scop locativ.

Prima de stat este finanțată de Guvern prin bugetul Ministerul Dezvoltării și este de maximum 250 de euro pentru fiecare an de economisire.

În perioada 2014-2022, plățile nu au fost acordate din cauza existenței unor acțiuni formulate în instanță ca urmare a unor decizii ale Curții de Conturi.

Sumele vor fi transferate către bănci în următoarele zile, urmând ca acestea să le vireze către beneficiari, a precizat Ministerul Dezvoltării, potrivit Mediafax. 

×
Subiecte în articol: Cseke Attila banca locuinte
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close