Antena 3 CNN Politică Miniştrii din cabinetul Croitoru, audiaţi de miercuri. Validarea în Parlament, pe 4 noiembrie

Miniştrii din cabinetul Croitoru, audiaţi de miercuri. Validarea în Parlament, pe 4 noiembrie

Miniştrii din cabinetul Croitoru, audiaţi de miercuri. Validarea în Parlament, pe 4 noiembrie
Sursa foto: Camera Deputaþilor
26 Oct 2009   •   15:30

Conducerile reunite ale Parlamentului au decis să nu dea curs solicitării PDL de demarare a audierilor miniştrilor propuşi de premierul desemnat Lucian Croitoru în ziua de luni. Membrii Opoziţiei au votat pentru trei zile de audieri începând cu ziua de miercuri, în timp ce votul de investitură al noului cabinet a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Deputatul PNL Mihai Voicu a anunţat, luni, după şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, că s-a decis ca audierile miniştrilor propuşi de Lucian Croitoru să înceapă miercuri după-amiază şi să dureze până vineri, dacă se va considera necesar. Potrivit parlamentarului liberal, decizia privind programarea audierilor a fost luată de majoritate "cu respectarea literei Regulamentului", în timp ce propunerea PD-L, ca audierile miniştrilor propuşi în comisii să înceapă chiar de luni, a fost considerată neregulamentară.

Şedinţa de plen dedicată validării sau respingerii componenţei cabinetului Croitoru ar urma să aibă loc miercurea viitoare, 4 noiembrie. Voicu a explicat că audierile dorite de PDL încă de astăzi nu pot avea loc de vreme ce unii dintre miniştri propuşi nici măcar nu şi-au trimis CV-urile la Parlament, iar la majoritatea documentelor de acest gen remise Parlamentului "lipseşte, în mod ciudat, perioada dinainte de '89".




"Birourile au decis să ducă votul pe guvern miercuri, 4 noiembrie. Este o procedură nemaiîntâlnită până în momentul de faţă în Parlament. De obicei audierile au loc rapid. E un joc politic şi mie mi-e teamă să merg mai departe. Am teama ca nu cumva campania electorală să determine acest comportament", şi-a făcută cunoscută dezamăgirea preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Potrivit Robertei Anastase, "audierile sunt o modalitate de a cunoaşte planurile unui potenţial ministru cu privire la ceea ce va face el în funcţie". "E clar, e un joc politic", a conchis Anastase.
Antena3.ro


×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close