Antena 3 CNN Politică Miniştrii lui Boc se contrazic pe tema unui nou acord cu FMI. Blaga şi Videanu: Este binevenit. Berceanu nu crede acest lucru

Miniştrii lui Boc se contrazic pe tema unui nou acord cu FMI. Blaga şi Videanu: Este binevenit. Berceanu nu crede acest lucru

Miniştrii lui Boc se contrazic pe tema unui nou acord cu FMI. Blaga şi Videanu: Este binevenit. Berceanu nu crede acest lucru
Sursa foto: Intact Images
14 Iun 2010   •   12:27

Liderii PD-L se contrazic pe tema unui eventual nou acord cu FMI. Dacă Vasile Blaga şi Adriean Videanu cred că ar fi benefică o asemenea decizie, Radu Berceanu îl consideră inoportun.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, că nu crede că este nevoie de un nou acord cu FMI, ci că trebuie să se vadă, în perioada imediat următoare, cum se va implementa actualul acord şi abia apoi să se poate o discuţie.

"Nu cred, eu cred că trebuie să vedem cu acordul acesta, în perioada imediat următoare, cum reuşim să-l implementăm şi după aceea să purtăm discuţia asta. Nu ştiu dacă a fost vreo discuţie sau e doar, aşa, o idee, dar o să vedem", a răspuns Berceanu.

În schimb, prim-vicepreşdintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, că "un acord cu FMI e bine venit", el evitând să răspundă la o întrebare a ziariştilor privind necesitatea unui nou acord cu FMI, aşa cum a susţinut un alt lider democrat-liberal, Vasile Blaga.

Videanu a fost întrebat dacă, la fel ca Vasile Blaga, ştia încă din ianuarie 2009 despre situaţia dificilă în care se afla România.

"E un lucru discutabil, depinde de nivelul de informare al fiecăruia. Situaţia din fiecare ţară este una evolutivă, după cum aţi văzut, previziunea la nivel mondial s-a schimbat în câteva luni", a răspuns prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat dacă este nevoie de un nou acord cu FMI, Videanu a spus: "Un acord cu FMI e bine venit".

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat, într-o emisiune difuzată, dumincă, la ProTv, că, personal, consideră că România are nevoie de un nou acord cu FMI, ceea ce presupune şi un nou împrumut, arătând însă că acest lucru nu a fost discutat în Guvern.

"Personal, cred că România are nevoie de un nou acord cu FMI. Un nou acord cu FMI presupune şi un nou împrumut", a precizat Blaga.

El a arătat că acest lucru nu a fost discutat în Guvern, dar că este convins că la nivelul Ministerului Finanţelor şi al BNR discuţiile au fost purtate în acest sens.


Preşedintele Traian Băsescu i-a spus în martie directorului general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, că România îşi doreşte o colaborare pe termen lung cu FMI. "Din punctul nostru de vedere, dorim o cooperare pe termen lung cu FMI. Când vom încheia acest acord, cel mai probabil vă vom solicita un acord stand by de asistenţă sau o linie de credit flexibilă. Vom vedea împreună ce soluţie trebuie adoptată în ce priveşte România, pentru că este clar că atât timp cât suntem într-un acord cu domneavoastră, România este mai credibilă", declara Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Videanu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close