Antena 3 CNN Politică Miniștrii USR au demisiile semnate! Consideră această zi ca fiind ultima de mandat

Miniștrii USR au demisiile semnate! Consideră această zi ca fiind ultima de mandat

Miniștrii USR au demisiile pregătite și consideră această zi ca fiind ultima zi din mandat, spun surse Antena 3.

Miniștrii USR au demisiile semnate! Consideră această zi ca fiind ultima de mandat
Sursa foto: Hepta
de Silvian Trandafir    |    06 Sep 2021   •   10:48

Situația se complică și relația dintre PNL și USR se degradează de la oră la oră. 

Potrivit surselor parlamentare, miniștrii USR au, în acest moment, demisiile pregătite. La fel și echipele acestora. Aceștia din urmă își vor delega activitățile către alți colegi din ministere, iar miniștrii USR PLUS așteaptă doar decizia în urma ședinței Birourilor Permanente reunite. 

În cadrul zilei de mâine se anunță o ședință pe rectificare iar miniștrii USR PLUS oricum anunțaseră că nu vor participa. Însă, în cazul în care aceștia își vor da demisia, există șansa ca ședința să se amâne sau să se anuleze, pentru că vor trebui, în locul lor, să fie numiți interimari la ministere. Iar, în cazul acesta, nu va putea fi susținută o ședință de guvern. 

Klaus Iohannis l-a chemat de urgență pe premierul Florin Cîțu la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire, luni, la ora 12.30, cu premierul Florin Cîțu.

Din primele informații, se pare că tema discuțiilor va fi criza guvernamentală.

Întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 12,30.

PNL pregătește o lovitură în ședința liderilor Parlamentului, care va avea loc astăzi

Partidul Național Liberal anunță că va cere, astăzi, anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR.

La ora 12.00 este convocată ședința Birourilor Permanente reunite. Este vorba despre forurile care asigură conducerea Parlamentului și prin care va trebui să se stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de cei de la USR - AUR. 

Cel mai probabil, însă, nu se va ajunge să se stabilească acesta calendar, deoarece, potrivit surselor Antena 3, cu doar câteva ore înainte de începerea acestei ședințe, cei din PNL vor cere o anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR. Aceștia susțin că semnăturile ar fi scanate, false. 

Moțiunea de cenzură a fost depusă vineri seara, după ședința coaliției de guvernare în urma căreia negocierile între USR și PNL au eșuat. 

Social democrații au declarat că vor asigura cvorumul ședinței de astăzi și nu se vor opune să fie verificate semnăturile de pe această moțiune de cenzură. 

Parlamentari AUR, plecați în străinătate

Potrivit surselor Antena 3, există informații potrivit cărora, în momentul în care s-ar fi strâns semnăturile, trei parlamentari de la AUR ar fi fost plecați în străinătate, deci nu aveau cum să semneze această moțiune de cenzură. La fel și președinta Senatului, Anca Dragu, ar fi fost plecată din București, deci nu ar fi putut să semneze. 

×
Subiecte în articol: ministri usr Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close