Antena 3 CNN Politică Ministrul Baconschi îşi pregăteşte înscrierea în PDL, "terenul pe care vrem să-l irigăm cu precădere"

Ministrul Baconschi îşi pregăteşte înscrierea în PDL, "terenul pe care vrem să-l irigăm cu precădere"

Ministrul Baconschi îşi pregăteşte înscrierea în PDL, "terenul pe care vrem să-l irigăm cu precădere"
Sursa foto: Teodor Baconschi
13 Mai 2010   •   15:58

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi a declarat, joi, că este foarte aproape de decizia de a intra în politică. Făcând referire la constituirea unui grup de acţiune bazat pe valorile creştin-democraţiei, el a sugerat că opţiunea sa ar fi PDL, partid la ale cărui şedinţe BPN a participat în dese rânduri în calitate de ministru al Guvernului Boc.
"Avem un plan. Când spun Ťavemť nu folosesc pluralul Majestăţii. Mă refer la un grup de acţiune care există, este constituit", a spus Baconschi, la finalul unui discurs despre creştin-democraţie şi valorile dreptei cu ample referiri la PDL, la o dezbatere organizată de ISP.
El a evocat existenţa unor repere publicate într-un material în revista "22" nişte repere care afirmă o grupare. "Acest material a fost publicat în 100.000 de exemplare care vor ajunge în toate capilarităţile, mai ales în PDL, care este terenul pe care vrem să-l irigăm cu precădere", a explicat Baconschi.
"Mie mi-au trebuit 20 de ani de pionierat şi efort şi sunt foarte aproape de o decizie de a intra în politică pentru că s-au consumat munţi de pişcoturi pe seminarele legate de creştin-democraţie. Dar acţiunea este importantă. Acţiunea politică. Şi un partid politic este ceea ce membrii lui fac din el. Trebuie să fii înăuntru ca să poţi să transformi, să elimini standardele, să deschizi, să faci din el un vehicul politic al unui mare proiect de societate. Avem toate datele. Există o generaţie întreagă care aşteaptă această schimbare şi o vom face. Deci, vreau să ne fiţi alături, aşa cum şi eu v-am fost dumneavoastră şi ne-am susţinut reciproc, aplicând valorile creştin-democraţiei la scară foarte mică, interpersonală. Dar ele trebuie treptat, împreună cu liberalismul şi în cadrul acestui mare proiect de transformare, inclusiv calitativă şi doctrinară a PDL, trebuie aplicate la scară naţională. Vom încerca acest lucru", a susţinut ministrul.
Întrebat dacă se va înscrie în PDL înainte sau după Covenţia Naţională, a spus că nu poate menţiona o dată. " Este o intenţie şi ea va fi concretizată în momentul cel mai bun. Vă voi anunţa şi public dacă decizia se concretizează", a precizat Baconschi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close