Antena 3 CNN Politică Ministrul Berceanu, ameninţat de PSD cu o moţiune simplă pentru concedierile din CFR

Ministrul Berceanu, ameninţat de PSD cu o moţiune simplă pentru concedierile din CFR

Ministrul Berceanu, ameninţat de PSD cu o moţiune simplă pentru concedierile din CFR
Sursa foto: Radu Berceanu
08 Mar 2010   •   14:49

PSD ia în calcul iniţierea unei moţiuni simple împotriva ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, pentru disponibilizările din CFR cauzate de "interese obscure" a anunţatat liderul social-democrat, Victor Ponta. Deja astăzi sau marţi, parlamentarii PSD vor depune o altă moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Mihai Şeitan.
Luând act de cele peste 10.000 de disponibilizările care vor avea loc în CFR începând cu data de 8 martie a.c., Ponta l-a acuzat pe Berceanu de "incompetenţă? şi de ?interese obscure?.
"Se vorbeşte foarte mult de a slăbi atât de tare o societate de stat încât în momentul în care va fi privatizată să poată fi cumpărată pe nimic. Mii de oameni sunt daţi afară, în timp ce pentru clienţii politici ai PDL există prime, salarii de merit, există bonusuri", a afirmat preşedintele PSD.
El a susţinut că disponibilizările din CFR sunt "preţul" plătit pentru "beneficiile" acordate clienţilor PDL şi a subliniat că PSD ia în calcul şi iniţierea unei moţiuni simple împotriva ministrului Radu Berceanu.
În ceea ce priveşte activitatea ministrului Muncii, Mihai Şeitan, conducerea PSD a decis sancţionarea acestuia prin depunerea unei moţiuni simple la Camera Deputaţilor, astăzi sau cel târziu mâine. Ponta a precizat că moţiunea va viza activitatea din ultima vreme a ministrului Mihai Şeitan.
"O activitate pe care o considerăm catastrofală şi care stă la baza efectelor pe care le simţim astăzi, şomajul, aplicarea aberantă a legii salarizării în sistemul bugetar, a modului iresponsabil în care a fost trimis la Parlament proiectul legii pensiilor", a acuzat liderul PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close