Antena 3 CNN Politică Ministrul Mediului: "Lucrăm la pregătirea unui proiect modern de management de protecție împotriva inundațiilor"

Ministrul Mediului: "Lucrăm la pregătirea unui proiect modern de management de protecție împotriva inundațiilor"

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor lucrează la pregătirea unui proiect modern de management de protecţie împotriva inundaţiilor şi pentru gospodărirea apei în Bazinul Ciucului, a anunţat, joi, ministrul Tanczos Barna.

Ministrul Mediului: "Lucrăm la pregătirea unui proiect modern de management de protecție împotriva inundațiilor"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Silvia Preda    |    03 Feb 2022   •   22:04

"România are nevoie de specialiști pentru a dezvolta un sistem de management al apelor adaptat la provocările schimbărilor climatice și la fenomenele meteorologice extreme din ce în ce mai frecvente.

Managementul riscului la inundații și managementul resurselor de apă au fost principalele teme ale întâlnirii de azi cu specialiști din Tirolul de Sud și primarul comunei Siculeni, Szentes Csaba, împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor.

Din PNRR se pot finanța proiecte care oferă soluții atât pentru protecția împotriva inundațiilor, cât și pentru nevoile specifice de alimentare cu apă ale fiecărei regiuni.

Primăria Siculeni, în cooperare cu experții din Tirolul de Sud, lucrează la un astfel de plan care a fost prezentat astăzi la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. În pâraiele din zonă vor fi instalați senzori pentru măsurarea debitului de apă și pe baza unui plan integrat ar urma să fie dezvoltat un sistem de irigare care să furnizeze apă pentru întreținerea pârtiilor de schi iarna, activitățile agricole vara, și chiar să genereze electricitate.

Lucrăm la pregătirea unui proiect modern de management de protecție împotriva inundațiilor și gospodărirea apei în Bazinul Ciucului", a anunţat, joi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna inundatii
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close