Antena 3 CNN Politică Mircea Diaconu, nervos pe Urban pentru că a invocat votul său dat eronat împotriva lui Geoană

Mircea Diaconu, nervos pe Urban pentru că a invocat votul său dat eronat împotriva lui Geoană

Mircea Diaconu, nervos pe Urban pentru că a invocat votul său dat eronat împotriva lui Geoană
Sursa foto: Mircea Diaconu
10 Mar 2010   •   11:50

Miza revocătii lui Geoană şi agitaţia care a însoţit acest demers al Puterii în plenul Senatuilui de astăzi l-a cam dat peste cap pe actorul şi senatorul PNL Mircea Diaconu. ?Calat? încă de la începutul şedinţei să voteze împotriva revocării lui Geoană, parlamentarul liberal nu a băgat de seamă decât târziu că a votat şi împotriva adoptării ordinii de zi propuse de şeful Sebatului. Prilejul a fost folosit de senatorul PDL, Iulian Urban pentru a invoca faptul că până şi reprezentenţii Opoziţiei nu-l susţin necondiţionat pe Geoană. Atât i-a trebuit lui Diaconu, care l-a căutat şi l-a interplet pe Urban pe gholurile Senatului pentru neobrăzarea de a-şi folosi numele în susţinere unui demers pe care personal îl consideră ?o mizerie?.

Vicepreşedintele PNL a făcut greşeală de a vota împotriva ordinii de zi ce nu includea demiterea lui Mircea Geoană din scaunul de preşedinte, deşi grupul liberal susţinea păstrarea acestuia în funcţie.
?A fost o greşeală de moment. Dacă se folosesc de greşeala mea o să le dau ceea ce merită: Vorbe, vorbe, vorbe!?, a declarat Diaconu referindu-se la modul în care democrat-liberalul Iulian Urban i-a folosit numele după vot pentru a susţine că exită şi reprezentanţi ai Opoziţiei care nu susţin păstrarea lui Geoană în fruntea Senatului.

În pauza de consultări, Urban a invocat faptul că Geoană nu ar avea susţinerea necondiţionată a PNL şi PSD, el aducând în sprijin şi faptul că liberalul Diaconu, de exemplu, a votat împotriva ordinii de zi susţinute de PSD şi PNL.
Nervos, Diaconu l-a căutat pe Urban în pauza de consultări în foaierul Senatului şi i-a reproşat faptul că a încercat să legitimeze cererea de revocare a lui Geoană şi prin votul dat de el asupra ordinii de zi.
"Nu aţi avut permisiunea mea să vă folosiţi de faptul cum am votat eu. Vă rog să nu asociaţi votul meu cu demersul dumneavoastră, pe care nu îl susţin şi pe care îl consider o mizerie", i-a imputat Diaconu lui Urban.
Urban s-a apărat explicându-i că a invocat votul său eronat, dar nu cu intenţia de a sugera că motivaţia reală ar fi susţinerea revocării lui Geoană.
Diaconu a precizat apoi presei că a votat greşit, "calat" fiind încă de la începutul şedinţei să voteze împotriva revocării lui Geoană.
"De dimineaţă mi-am pus în cap un singur lucru pe ziua de azi: ŤNuť, pentru că mi se pare o forţare fără seamăn, această piesă jucându-se deja. (...) Sculându-mă de dimineaţă cu ŤNuť în cap, când s-a votat ordinea de zi, din greşeală am votat împotrivă", a explicat actorul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close