Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Atacul SUA asupra Siriei nu este un impuls, ci un calcul

Mircea Geoană: Atacul SUA asupra Siriei nu este un impuls, ci un calcul

Mircea Geoană: Atacul SUA asupra Siriei nu este un impuls, ci un calcul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Apr 2017   •   08:21

Atacul SUA asupra Siriei nu este un impuls, ci un calcul, după o perioadă de tatonare, a apreciat Mircea Geoană, fost ambasador al României în SUA și fost ministru de
Externe.

”Nu e un impuls, e un calcul, dupa o perioadă de tatonare. Noua Administrație amnericană pune piciorul în prag, lupta împotriva ISIS în Orientul mijlociu redevine o prioritate politică americană”, a spus Mircea Geoană, vorbind și de ”paharul nerăbdării” al lui Donald Trump.

”E o schimbare dramatică și radicală față de Siria, o mutare care stârnește o reacție violentă la Moscova”, a mai comentat Mircea Geoană, vineri, la Antena 3.

Totodată, atacul ”e primul semn că idila pe care mulți o anticipau, între noul președintele american și cel rus, pare tot mai mult o iluzie”.

Statele Unite au atacat, în noaptea de joi spre vineri, o bază militară din Siria, ca represalii pentru atacul cu arme chimice de marţi, soldat cu 86 de morţi. Aproape 60 de rachete de croazieră au fost lansate de pe distrugătoarele marinei americane, aflate în estul Mediteranei.

Armata rusă, care are efective în Siria, a fost informată în prealabil despre atac. Televiziunea de stat din Siria califică bombardarea bazei aeriene drept o "agresiune".

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană SUA Siria atac Donald Trump
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close