Antena 3 CNN Politică Mitrea propune nou CExN la PSD: Conducerea centrală a fixat nestatutar numărul de delegaţi pentru filiale

Mitrea propune nou CExN la PSD: Conducerea centrală a fixat nestatutar numărul de delegaţi pentru filiale

Mitrea propune nou CExN la PSD: Conducerea centrală a fixat nestatutar numărul de delegaţi pentru filiale
Sursa foto: Miron Mitrea
10 Feb 2010   •   13:07

Senatorul PSD Miron Mitrea vrea să provoace organizarea unei şedinţe a Comitetului Executiv pentru stabilirea normei de reprezentare la Congres şi un comitet de organizare a Congresului, care încă nu a fost convocat de către conducerea partidului. Mitrea a criticat miercuri modul în care s-a stabilit de la centru norma de reprezentare a organizaţiilor la congresul din februarie, cerând ca fixarea criteriilor care stau la baza acestei reprezentări să pornească de la performanţa organizaţiilor înregistrată la ultimele alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale.
"De-a lungul timpului am fost cel care a propus des această formă de reprezentare şi mereu am ţinut seama şi am spus ca toate organizaţiile să fie reprezentate la un anumit nivel şi apoi rezultatele la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale", a spus Mitrea. El a explicat că organizaţiile care au obţinut rezultate foarte bune au mai puţini delegaţi la Congres decât cele cu rezultate uşor mai mici, cazul filialelor Botoşani şi Olt.
Senatorul a susţinut că deja o bună parte din filiale au fost informate de la centru cu privire la numărul de delegaţi pe care îl vor avea, deşi norma de reprezentare nu a fost convenită încă în forurile statutare de conducere.
"Eu nu am toată lista, a fost ţinută secretă, mie mi-au venit din ţară, stând de vorbă cu colegii care mă susţin şi mi-au spus ce au primit ei ca şi reprezentare şi, punându-le pe hârtie, am văzut aceste anomalii evidente. Au primit vineri şi sâmbătă pe telefon anumite cifre, unele organizaţii judeţene ar fi ţinut şedinţele, deci e clar că au avut un număr de candidaţi stabilit, iar ceilalţi au început să primească de luni", a mai spus el.
Mitrea a anunţat că o să încerce să provoace o şedinţă a unui Comitet Executiv în care să se discute, conform deciziei Consiliului Naţional, norma de reprezentare.
"O să încerc să convoc şi acel Comitet de organizare a Congresului care uitaţi că nu se convoacă, deşi a fost votat în Consiliul Naţional şi avem Congresul peste două săptămâni şi nu avem stabilit nimic", a mai declarat Mitrea, deşi senatorul nu are calitate de membru în CExN-ul PSD.
În cazul în care nu va reuşi, Mitrea a reiterat că va propune colegilor nemulţumiţi să boicoteze lucrările Congresului.
"Eu nu pot să vorbesc decât în numele meu. O să propun colegilor, dacă se merge mai departe în această direcţie, să boicoteze Congresul şi să organizeze Congresul la o dată ulterioară, pe o normă rezonabilă, normală. Sper să nu ajungem aici şi să îi convingem pe colegi ca săptămâna aceasta să revină la un sistem normal. Am încercat să vorbesc cu toţi cei implicaţi, cu o parte am reuşit, încerc să vorbesc şi cu Mircea Geoană, poate o să îmi răspundă la telefon" a arătat senatorul PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close