Antena 3 CNN Politică Mitrea: Să nu se facă greşeala de a pierde şefia Senatului, chiar dacă Geoană nu mai reprezintă interesele PSD

Mitrea: Să nu se facă greşeala de a pierde şefia Senatului, chiar dacă Geoană nu mai reprezintă interesele PSD

Mitrea: Să nu se facă greşeala de a pierde şefia Senatului, chiar dacă Geoană nu mai reprezintă interesele PSD
Sursa foto: Miron Mitrea
23 Feb 2010   •   17:14

PSD nu trebuie să facă greşeala de a pierde şefia Senatului, chiar dacă actualul ocupant al acestei funcţii, Mircea Geoană nu mai serveşte intereselor partidului, a declarat marţi, senatorul PSD Miron Mitrea. Într-un interviu acordat Mediafax, el neagă că ar fi negociat vreo funcţie pentru susţinerea acordată instalării lui Victor Ponta ca preşedinte PSD, însă recunoaşte că se gândeşte să candideze la funcţie de lider al Senatului la începutul sesiunii legislative din toamnă. Mitrea a mai spus că îl va susţine pe Năstase la şefia Consiliului Naţional al PSD.
În opinia lui Miron Mitrea, eventualele negocieri cu PDL pentru o rocadă între şefia Camerei şi cea a Senatului nu ar constitui decât un scenariu SF. În schimb, Mitrea crede că schimbarea lui Geoană din fruntea Senatului este necesară, deoarece nu mai reprezintă interesele PSD.
?Am avut un moment de satisfacţie şi de mulţumire în momentul în care am văzut că Mircea Geoană este schimbat, deşi înţeleg foarte bine greutăţile care îl aşteaptă pe Victor Ponta, şi am avut un moment aproape la fel de trist când am văzut poziţia lui Cristian Diaconescu. Mircea Geoană a pierdut o competiţie, a rămas la Senat, o funcţie care a ajuns la el datorită faptului că era preşedintele PSD. Dar în acelaşi timp ar fi o greşeală să pierdem această funcţie. Mircea Geoană rămâne membru PSD şi este fostul preşedinte. Să pierdem această funcţie doar de dragul de a-l îndepărta pe Mircea şi de acolo ar fi o greşeală? a preciat Mitrea.
Senatorul crede dealtfel că fostul lider de partid ar avea acum ?timp mai mult să se ocupe de Senat? ?Nu cred că Mircea Geoană trebuie atacat în continuare, aşa, la infinit? a arătat Mitrea.
În ceea ce priveşte propriile sale ambiţii, senatorul PSD susţine că în prezent nu-şi doreşte nimic pentru sine.
?În momentul ăsta nu-mi doresc nimic. În momentul ăsta nu am să particip la nicio competiţie politică. Am văzut şi această chestiune aruncată pe piaţă. Grupurile parlamentare îşi aleg conducerile la începutul sesiunii parlamentare. Sesiunea a început de o lună. Nu există alegeri. Dacă vor exista alegeri în toamnă, până atunci mă mai gândesc dacă particip sau nu. În nic un caz nu intenţionez, nici la Senat, nici la grupul de la Senat, nici în altă parte, să organizez lovituri de palat. Nu face parte din strategia mea de lucru. Ar fi şi penibil acum să mă duc să atac poziţia de şef de grup. Toată lumea ar spune imediat că asta a fost ţinta mea. Nu a fost aceasta. Avem lider de grup. S-ar putea, sigur, când va fi pusă în discuţie această poziţie, în toamnă, s-ar putea să da, s-ar putea să nu candidez. Nu ştiu azi. E mult prea devreme. Nu am o problemă cu funcţiile? a explicat Mitrea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close