Antena 3 Politică Mona Muscă rupe tăcerea. Adevărul despre meseria de politician

Mona Muscă rupe tăcerea. Adevărul despre meseria de politician

16 Mar 2019   •   11:21
Mona Muscă rupe tăcerea. Adevărul despre meseria de politician

Fostul lider al PNL vorbește în una dintre ultimele sale apariții publice din ultimii ani.

"Politica e o meserie frumoasă, formidabilă pentru că poți face mult bine pentru multă lume. În nicio altă meserie nu poți să cuprinzi atâtea persoane cărora să le faci un bine – cu o lege, cu un amendament, cu o decizie. E formidabilă! Și satisfacția pe care o ai când reușești să faci ceva este infinit mai mare decât satisfacția pe care o ai să ai conturi în străinătate și vile la Snagov și așa mai departe - nu se compară!, alea sunt fleacuri pe lângă acest lucru. Drept urmare politica e frumoasă. Trebuie facută ca o meserie. Dacă ești în Parlament trebuie să funcționezi ca o instituție! Fiecare parlamentar ar trebui să funcționeze ca o instituție. Pentru asta trebuie să aibă proiecte, trebuie să aibă o anumită viziune, trebuie să aibă o echipă cu care să lucreze, trebuie să lucreze cu experții pentru că niciun politician nu e expert în aproape nimic din ceea ce face dar, poți să strângi oameni foarte buni cu expertiză în jurul tău. Deci încă o dată spun: e o meserie superbă, numai că trebuie făcută onest. Atât! Să ai interesul public în genă. Iar dacă nu îl ai, trebuie să te educi", a declarat Mona Muscă, prezentă la deschiderea celei de a 12-a editii a One World Romania, Festivalul International de Film Documentar si Drepturile Omului.

Cine e Mona Muscă

Considerată în anii 2000 ca un posibil candidat de succes la alegerile prezidențiale, lider marcat al PNL și ulterior al PDL, fost ministru al Culturii, Mona Muscă a fost declarată colaborator al Securității, iar în martie 2007, în urmă cu 12 ani, și-a dat demisia din Parlament și din partid, retrăgându-se din viața publică. Mona Muscă împlinește în mai, 70 de ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close