Antena 3 CNN Politică Murgeanu are înregistrarea cu contracandidatul Elenei Băsescu

Murgeanu are înregistrarea cu contracandidatul Elenei Băsescu

Murgeanu are înregistrarea cu contracandidatul Elenei Băsescu
19 Feb 2008   •   21:27
EXCLUSIV ANTENA 3 - Scandal la alegerile pentru şefia Organizaţiei de Tineret a PDL. Contracandidatul Elenei Băsescu la această funcţie, Bogdan Boza (foto), acuză "moştenirile de tron" din cadrul partidului. "Elena Băsescu are proiectul ei, numit Elena Băsescu, şi trebuie să câştige", susţine Bogdan Boza, acuzându-l pe viceprimarul Capitalei că i-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, pentru a-i "netezi" calea fiicei preşedintelui la şefia partidului. Potrivit tânărului democrat-liberal, discuţia cu Răzvan Murgeanu a avut loc chiar la primăria Capitalei, unde acesta l-ar fi somat să renunţe la candidatură. Motivul oficial: prin programul său, Boza aduce atingere imaginii partidului. Într-o intervenţie telefonică, viceprimarul Capitalei a dezminţit însă vehement orice presiune asupra tânărului candidat. Mai mult, Murgeanu a declarat că deţine înregistrarea convorbirii cu Boza şi că o va pune la dispoziţie, miercuri, redacţiei Antena 3.

Democrat-liberalul i-ar fi repetat lui Bogdan Boza că nu are nimic personal cu el, ci că îi transmite un mesaj de la Emil Boc, lucru care va putea fi auzit în înregistrare. Se ridică însă un semn de întrebare legat de procedurile la care recurg liderii PDL în discuţiile dintre ei. Înregistrarea discuţiilor dintre membrii partidului e un lucru normal, a întrebat jurnalistul Victor Ciutacu.

Murgeanu a replicat că totul a fost înregistrat din greşeală, pe telefonul unei terţe persoane. Ăsta este şi motivul pentru ceea ce s-a întâmplat între el şi Boza nu a putut fi auzit în emisiunea Sinteza Zilei. Viceprimarul Capitalei a adăugat însă că nu toată convorbirea va putea fi difuzată: "pe alocuri folosesc un limbaj licenţios, dar fără legătură cu subiectul", a explicat el.

Murgeanu nu s-a ferit să-l acuze pe Boza că în spatele lui se află alte persoane, ca Cezar Preda sau Costică Canacheu.

În replică, Bogdan Boza a declarat că nu este unealta nimănui din Biroul Permanent Naţional şi că ?liderii PD-L-ului s-au îndatorat prematur, încercând să îi netezească drumul Elenei Băsescu. Avem o problemă de democraţie dacă nu ne putem exprima liber opiniile?.

În scandalul dintre cei doi democrat-liberali, Răzvan Murgeanu nu s-a ferit să lanseze chiar şi un avertisment către mai tânărul coleg de partid. ?Vreau să îţi amintesc că cine face declaraţii împotriva partidului e în afara lui. Rişti sa te dea afara Partidul Democrat, sector 1".

Contactat telefonic de Antena 3, preşedintele PDL Emil Boc a declarat că nu au existat niciun fel de presiuni asupra lui Bogdan Boza sau asupra vreunui membru din conducerea partidului, din partea lui Traian Băsescu.

?Asupra mea sau asupra colegilor de partid nu au existat presuni din partea lui Traian Băsescu. Domnul Murgeanu e matur şi stie să răspundă pentru fiecare gest pe care îl face. Nu cred că acest subiect are un fundament real. Sâmbăta sau duminică, singurele care vor stabili conducerea Organizaţiei de Tineret vor fi voturile, secrete şi liber exprimate?.

BOGDAN BOZA ÎL ACUZĂ PE RĂZVAN MURGEANU:

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close