Antena 3 CNN Politică Năstase: Dacă nu reuşim să impunem un premier, e mai bine să ne retragem în opoziţie

Năstase: Dacă nu reuşim să impunem un premier, e mai bine să ne retragem în opoziţie

Năstase: Dacă nu reuşim să impunem un premier, e mai bine să ne retragem în opoziţie
07 Dec 2008   •   17:36

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, este de părere că cea mai bună soluţie pentru PSD, în cazul în care eşuează în demersul de a impune un premier, este să se retragă în opoziţie. Năstase susţine că partidul din care face parte are capacitatea să guverneze ţara în perioada dificilă de criză care se prefigurează.

Totodată, Miron Mitrea a declarat că PSD poate avea o alianţă cu democrat-liberalii ca să meargă la guvernare sau o alianţă cu liberalii pentru a putea constitui o opoziţie puternică. Mitrea a precizat însă că decizia finală în acest sens va fi luată luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. El a reafirmat, totodată, că PSD nu poate renunţa la funcţia de prim-ministru în eventualitatea în care acest partid va forma viitoarea coaliţie de guvernare.
Şi liberalul Bogdan Olteanu este de părere că este mai bine ca formaţiunea politică din care face parte să rămână în opoziţie pentru a-şi redefini doctrina. El a declarat că nu are sens ca PNL să facă o construcţie cu PD-L sortită din prima zi războiului intern. Bogdan Olteanu a subliniat că fie PNL face un parteneriat politic complet cu PD-L, fie nu face nimic. Totodată, Olteanu crede că PNL ar putea forma o majoritate parlamentară cu social-democraţii dar numai în condiţiile în care PSD ar demonstra că este un partid unit.
PSD, PD-L şi PNL sunt în pline negocieri pentru stabilirea unei majorităţi care să formeze noul Guvern. Social democraţii şi democrat-liberalii consideră fiecare că au dreptul moral de a revendica fotoliul de prim ministru, în condiţiile în care primii au obţinut cele mai multe voturi în urma alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close