Antena 3 CNN Politică Năstase îi cere explicaţii lui Dragnea: La CExN a susţinut votul pe liste, acum s-a răzgândit

Năstase îi cere explicaţii lui Dragnea: La CExN a susţinut votul pe liste, acum s-a răzgândit

Năstase îi cere explicaţii lui Dragnea: La CExN a susţinut votul pe liste, acum s-a răzgândit
Sursa foto: Adrian Nãstase
16 Feb 2010   •   17:25

Preşedintele CN al PSD Adrian Năstase l-a acuzat marţi pe secretarul general al partidului, Liviu Dragnea că a susţinut, prin propriul său luni, în CExN, varianta votului pe listă. Năstase i-a cerut astăzi colegului de partid să explice motivele pentru care s-a răzgândit într-o singură noapte şi susţine acum că votul pe liste închise constituie o greşeală şi un risc major la adresa stabilităţii şu unităţii formaţiunii.

"Domnul Dragnea spunea iniţial că nu susţine votul pe liste. Ieri (luni - n.r.) ne spunea, la Comitetul Executiv, extrem de hotărât, că s-a răzgândit şi că susţine foarte ferm această formulă de vot. Acum înţeleg că s-a răzgândit iar. Ar trebui să ofere şi explicaţii de ce s-a răzgândit", a afirmat Năstase, citat de Mediafax.
Liderul Consiliului Naţional a reiterat că, în opinia sa, formula votului pe o listă propusă de candidaţii la şefia partidului constituie o eroare gravă.
"Este o încercare a unor lideri care nu au curaj să se prezinte în faţa unui vot direct, deschis, de a se ascunde în spatele unui vot pe o listă", consideră Năstase.
Năstase a evitat să precizeze dacă ia în considerare depunerii candidaturii sale la şefia PSD în cazul în care votul pe liste va fi respins de delegaţi la Congresul din 20 februarie.
"Eu menţin ce am spus: nu am o miză personală în preşedinţia partidului, sper ca la Congres să se găsească o soluţie înţeleaptă pentru formula de conducere a partidului, care este importantă nu doar ca să dăm încredere nu doar membrilor de partid, ci şi pentru echilibrul politic din România", a conchis preşedintele CN al PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close