Antena 3 CNN Politică Năstase: La referendum, întrebarea ar trebui să fie "Băsescu, ce ai făcut în ultimii cinci ani?"

Năstase: La referendum, întrebarea ar trebui să fie "Băsescu, ce ai făcut în ultimii cinci ani?"

Năstase: La referendum, întrebarea ar trebui să fie "<i>Băsescu, ce ai făcut în ultimii cinci ani?</i>"
Sursa foto: Adrian Nãstase
30 Oct 2009   •   13:11

La referendum ar trebui să fie mai degrabă pusă întrebarea "Băsescu, ce ai făcut în ultimii cinci ani?" a afirmat vineri preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase. Liderul social-democrat l-a acuzat pe şeful statului că încearcă "să provoace o fraudă morală prin utilizarea unui referendum ce nu produce efecte" .
"Referedumul ar fi un sondaj de opinie cu un număr mare de subiecţi. Nu ştiu cine va trebui să plătească pentru acest sondaj pe care şi-l face Traian Băsescu. (...) La referendum ar trebui pusă întrebarea răspândită după Revoluţie: ŤBăsescu, ce ai făcut în ultimii cinci ani?ť. Discutăm despre un mandat prezidenţial de cinci ani. Ar trebui să ne explice care au fost realizările lui în perioada mandatului", a afirmat Adrian Năstase.
Liderul PSD a subliniat că Traian Băsescu a inventat referendumul pentru că are nevoie "de un ţap ispăşitor, de un vinovat", şi de aceea a vizat Parlamentul "ca un adversar al democraţiei şi bunăstării".
Potrivit acestuia, referendumul pe tema reducerii numărului de parlamentari este "o diversiune", în condiţiile în care, pentru a micşora numărul de parlamentari, nu este nevoie de revizuirea Constituţiei, pentru că numărul de parlamentari este stabilit prin lege.
"Micul complice de la Guvern al lui Băsescu ar fi putut da o OUG prin care să spună că Parlamentul va avea doi parlamentari, unul de la PDL şi unul de la UDMR, de exemplu. Se putea face fără referendum, printr-un gest de autoritate al micului complice de la Guvern", a conchis Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close