Antena 3 CNN Politică Năstase: România are nevoie de un tandem preşedinte-premier

Năstase: România are nevoie de un tandem preşedinte-premier

Năstase: România are nevoie de un tandem preşedinte-premier
05 Noi 2008   •   23:35

Un astfel de tandem ar asigura stabilitate şi rezolvarea problemelor cu care cetăţenii români se confruntă în prezent, a declarat, miercuri seară, fostul premier Adrian Năstase. El a reafirmat că doreşte să candideze la preşedinţia României, în cazul în care va fi desemnat de Partidul Social Democrat, pentru că ?ţara noastră are nevoie de un alt preşedinte?.
?Cred că trebuie să avem pe altcineva preşedinte, nu pe Traian Băsescu. În măsura în care, după alegeri, la PSD se va ajunge la concluzia că pot fi candidat, este în ordine, mă înscriu (n.r. la preşedinţie). Cred că, până la urmă, inteligenţa necesară la nivel politic va fi aceea de a organiza un tandem preşedinte-premier, astfel încât problemele să poată fi rezolvate. Nu este vorba despre o putere care să poată să fie obţinută de cineva, este nevoie să dăm din nou speranţă şi optimism?, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, într-o emisiune televizată.
Întrebat cu cine ar vrea să guverneze PSD după alegeri, Năstase a arătat că soluţia ideală este ca PSD să guverneze singur şi?'ei cu ei? să rămână în opoziţie.
Într-o altă variantă de rezultat post-alegeri, el consideră că relaţia cu PD-L este mult mai dificilă în momentul de faţă. ?Ei au dat un ghid de campanie, în care primul mesaj este contra PSD?, a spus Năstase, care a susţinut că, în perioada următoare, vor apărea atacuri împotriva social-democraţilor.
În acest context, liderul social-democrat crede că o înţelegere viitoare PSD-PD-L este extrem de greu de realizat, ?condiţii în care pare mai comodă o relaţie cu PNL, deşi în ultimele săptămâni această relaţie s-a acutizat?.
?Noi discutăm despre voinţa poporului care va stabili o anumită majoritate şi care, teoretic, va trebui să asigure şi guvernarea?, a subliniat fostul premier.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase PSD PD-L
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close